Sajtóközlemény

Évzáró tevékenységre gyűltek össze a Budapest Cövek női tagjai

A Budapest Magyarország Cövek női tagjai egész napos segítőegyleti (az egyház női szervezete) tevékenységre gyűltek össze 2022. november 19-én (szombaton) a Tihany téri cövekközpontban. Szerte Magyarország területéről érkezve több mint 100 nővér vett részt az egynapos programon, amelynek témája – Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza hamarosan elinduló karácsonyi kezdeményezésével összhangban – ez volt: „Ti vagytok a világ világossága!” (Máté 5:14)

A program a délelőtti órákban inspiráló beszédekkel, megerősítő bizonyságokkal és felemelő zeneszámokkal vette kezdetét.

Kutasiné Pető Tünde, a cöveki Segítőegylet elnöke beszédében arról szólt a résztvevőkhöz, hogy mi inspirálhat arra, hogy világosság legyünk mások számára. „[H]a szívből szeretjük Istent és a Szabadítónkat, ha időt fordítunk arra, hogy megismerjük Őket, egy erős bizonyság tüzel bennünket belülről, akkor az egy idő után óhatatlanul azt eredményezi, hogy feléled a vágy a szívünkben arra, hogy jót cselekedjünk más emberekkel” – mondta. Hozzátette, hogy a földi életben minket tépázó viharok, mint az aggodalom, a megbántódás, a félelem, a bizonytalanság és a harag eltompíthatják a fényünket. Ilyenkor reményre lelhetünk a Szabadító Jézus Krisztusban és az Ő engesztelésében, amit használva az életünkben erőre lelhetünk, és engedhetjük, hogy a világosságunk újra régi pompájában ragyogjon. „Bárhol állunk lelkileg, hitbelileg, bizonyságilag, onnan léphetünk közelebb ahhoz, aki mindezekkel a nehézségekkel már szembesült, aki elszenvedte már egyszer a kínzó perceket értünk” – tette hozzá Krisztus áldozatáról szólva Kutasi nővér.

Kozma Erika, aki tanácsoként szolgál a cöveki Segítőegylet elnökségében, bizonyságát osztotta meg a nővérekkel arról, hogy Jézus Krisztus női tanítványaiként kiváltságunk és kötelességünk megismerni egymást, beszélgetni és találkozni egymással, hogy testvériségben összefonódva mindannyian érezhessük, tartozunk valahová, és együtt erősebbek lehessünk és összefogva jobban el tudjuk végezni a ránk bízott küldetést, mint külön-külön tehetnénk.

A különleges programra Bécsből ellátogatott Julia Wondra nővér is, aki területi szervezeti tanácsadóként szolgálva segíti az egyház nőket tömörítő szervezetének a munkáját az Európa Középső Területen. Beszédében kiemelte, hogy habár a világban élünk, nem szabad a világból valóknak lennünk – helyette meg kell tanulnunk, hogyan teremtsünk egyensúlyt a világ és Jézus Krisztus evangéliuma között. Habár a földi életünk fontos időszak a fejlődésünk szempontjából, nem ez a világ a végső úti célünk, hanem a menny, ahol újra Mennyei Szüleinkkel élhetünk majd.

A cövekben élő négy nővér egy különleges karácsonyi énekkel örvendeztett meg az egybegyűlteket.

A zeneszámot követően Borsos Péter cövekelnök beszéde következett, aki elmondta, hogy halandóságnak részét képezi a sötétség is, ám mindig bizonyosak lehetünk abban, hogy Krisztus legyőzi ezt a sötétséget. „Legyünk fény mások életében, ahogyan Krisztus az a miénkben!” – tette hozzá.

A délelőtt utolsó beszélője Szabó-Fehér Katalin volt a cöveki Segítőegylet elnökségéből. Beszéde témájául évtizedek óta gyakorló pszichológus szakemberként a mentális betegségeket választotta. Üzenete az volt, hogy a különféle változatos mentális kihívások az élet velejárói, és arra buzdított, hogy soha ne szégyelljünk segítséget kérni és gyógyulásra törekedni.


A délelőtti lelki üzeneteket „batyus” ebéd követte, amely során a nővérek megkóstolhatták egymás konyhai remekeit.

A nap hátralévő részében különféle tevékenységek közül választhattak a résztvevők. A rászorulók részére tisztasági felszerelést gyűjtöttek össze, amelyet később egy menekültotthonnak adományoznak majd. A cövek két tagja a házi szappankészítés rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket. A karácsonyra hangolódva lehetőség volt cukormázas mézeskalácsdíszek készítésére, valamint kézműves foglalkozás keretén belül karácsonyi mécsestartót, üveglámpást és díszített tükrőt készítettek a nővérek. Egy csendes szobában relaxációs gyakorlatokat sajátíthattak el a megnyugvásra törekvők. A délután végén egy kulturális körtáncot is megtanultak és eltáncoltak.

A Budapest Cövek következő, nőknek szóló tevékenységére 2023. júniusában kerül majd sor, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.