Téma

Cövekelnök

A katolikus egyházmegyéhez hasonló földrajzi egységet cöveknek nevezzük, melyet egy nem hivatásos papságvezető, úgynevezett cövekelnök vezet. A cövekelnök olyan férfi, akit felkértek, hogy önkéntes alapon szolgáljon ebben a pozícióban.. Egyházközségeknek nevezett gyülekezetekből álló, meghatározott földrajzi területen felügyeli az egyház programjait, és az a feladata, hogy segítsen cöveke tagjainak Jézus Krisztus követésére irányuló erőfeszítéseikben. Ezen kívül a püspökök, vagyis az egyházközségi vezetők tevékenységeit is felügyeli, szükség szerint tanácsokat adva nekik.

A cövekelnököt két tanácsos segíti, valamint egy olyan csoport, amely 12 férfiből áll, és főtanácsnak nevezik. Ezek a vezetők jelentős helyi autonómiával rendelkezve hoznak döntéseket cövekük tagjaival kapcsolatban. Egy cövekelnök általában körülbelül kilenc évig szolgál ebben a minőségben.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.