Téma

Cövek

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza gyülekezetei földrajzilag vannak megszervezve, és az egyháztagok az otthonukhoz legközelebb eső istentiszteletet látogatják. Minden egyháztag egyben egy cövekhez is tartozik, amely szervezet a katolikus egyházmegyéhez hasonlít. A cövek vezetőjét cövekelnöknek nevezik.

A cövek szó az ószövetségi sátor szóképéből ered, ahol a “sátrat”, vagyis az egyházat cövekek tartják a helyén (lásd Ésaiás 54:2).

Minden cövek számos kisebb gyülekezetből áll, amelyeket egyházközségeknek vagy gyülekezeteknek neveznek. Azokon a területeken, ahol az egyház még újnak számít, a tagok cövekek helyett kerületekbe szerveződnek.

A cövek igazgatásához és a tagok szükségleteinek kielégítéséhez szükséges jelentős idő és erőfeszítés maguktól a tagoktól származik. A legtöbb egyháztagot arra kérik a helyi vezetők, hogy konkrét feladatok ellátásával vegyék ki részüket a munkából. A feladatkörök között vannak helyi igazgatási, tanítási vagy szolgálat-központú tisztségek. Ezek a feladatkörök a gyülekezet igényei szerint időről időre változnak.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.