Sajtóközlemény

A képzés újszülött életeket ment

Szeptember elején az egyik keresztény egyház, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, 25 000 USD értékben hozott ellátmányt és orvosi eszközöket Moldovába. Az adományt elkísérte az Országos Újszülött Újraélesztési Képzés (NRT) 4 szakemberből álló csapata is, hogy megtanítson 150 egészségügyi dolgozót, többek között újszülöttellátással foglalkozókat, arra, hogyan nyújtsanak segítséget a túlélésért küzdő újszülötteknek. Az újszülött életének első két perce kritikus.

A Chisinauban és Baltiben lévő kórházak tanbábukat, gégetükröket, valamint lélegeztető ballonokat és maszkokat kaptak a képzések megtartásához. A távoli helyeken lévő kórházak orvosi eszközei mellett Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza biztosította a képzéshez szükséges valamennyi anyagot is. Az ország számos kórházának képviseletében érkeztek egészségügyi ellátók, hogy részt vegyenek a képzésen annak reményében, hogy a tanultakat ők is továbbadják majd tanfolyam formájában a saját környezetükben. A résztvevők tanítási segédanyagokkal, ellátmányokkal és eszközökkel tértek vissza a kórházukba. A kórházak visszajelzése szerint a várt eredmény, vagyis hogy csökkenjen az újszülettek halálozási aránya, máris megmutatkozik, az új szülők, illetve az egészségügyi dolgozók nagy örömére.

Az elmúlt két évtizedben Moldova lakossága 2.7 millió dollár összegnek megfelelő emberbaráti szolgálatban részesült Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza jóvoltából. Arra a kérdésre, hogy az egyház miért olyan bőkezű, azt a választ kapták, hogy az egyház hiszi, hogy mi mindannyian Isten gyermekei vagyunk, és igyekszik Jézus Krisztus tanítását követni, miszerint segítenünk kell embertársainkon.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.