Sajtóközlemény

A Légy a világ világossága! kezdeményezés adományokat gyűjtött jótékonysági szervezetek részére

Adományautomaták tíz helyszínen

Közel 159 000 terméket vásárolt meg a nagyközönség Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza világméretű kezdeményezésének részeként. A Légy a világ világossága: Egyenként mindenkinek erőfeszítés, amely a rászorulóknak való adományozást célozta a 2019-es karácsonyi időszakban, hivatalosan december 1-én vette kezdetét és a hónap végéig tartott. Ez volt a kezdeményezés negyedik éve.

Egy nyitórendezvényt tartottak a népszerű adományautomatáknál, amelyeket tíz helyszínen állítottak fel az Egyesült Királyságban, az Amerikai Egyesült Államokban és a Fülöp-szigeteken.

Az automaták könnyűvé teszik az olyan világméretű jótékonysági szervezeteknek való adományozást, mint az UNICEF, a Church World Service, a WaterAid, a Water For People és az International Medical Corps.

Eddig mintegy 3,9 millió dollár gyűlt össze ezeknél a piros automatáknál a jótékonysági szervezetek számára. Az adományozók több mint 100 000 alkalommal fizettek bankkártyával az automatáknál.

A megvásárolt tételek között volt csaknem 63 000 csirke, 1,6 millió adag étel, közel 955 000 oltás, több mint 3500 pár cipő és több mint 7200 szemüveg.

 Az Amerikai Egyesült Államokban a következő helyszíneken találhatók automaták: Arizona, Gilbert; Kalifornia, San Jose; Colorado, Denver; Hawaii, Laie (Oahu); Nevada, Las Vegas; New York; valamint Utah, Orem és Salt Lake City. A világ más pontjain az angliai Londonban, valamint a Fülöp-szigeteki Manilán kerültek elhelyezésre automaták.

Előadók csatlakoztak világszerte a kezdeményezéshez, a zene által osztva meg üzeneteket.

A Légy a világ világossága! kezdeményezésre az elmúlt hetekben felfigyelt a média is – többek között a londoni Daily Mail is beszámolt róla.

Különleges vasárnapi istentisztelet

Gyülekezetek egyházszerte különleges karácsonyi istentiszteletek tartottak december 22-én, vasárnap. A nagyközönséget meghívták, hogy vegyenek részt az egyórás, Krisztus-központú gyűlésen. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza ehhez hasonló gyűléseinek időpontjaiért keresd fel a ChurchofJesusChrist.org honlapon található gyülekezetiház-keresőt.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.