Sajtóközlemény

A mormon általános konferencián nincs bábeli zűrzavar

Az egyház hithű tagjai és barátai félévente összegyűlnek világszerte, hogy megtekintsék és meghallgassák Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza általános konferenciáját.

Miközben hívők milliói úgy tekintenek a 2014. április 5–6-án tartott következő konferenciára, mint a lelki elmélyülés és a barátságok ápolásának lehetőségére, tolmácsok százai készülnek az előttük álló hatalmas munkára.

Az ENSZ-nek hat hivatalos nyelve van. Az Európai Parlament 20 nyelven működik. Az egyház általános konferenciáján több mint 800 fizetett és önkéntes tolmács fog össze arra irányuló világméretű erőfeszítésében, hogy a konferencia eseményeit 94 nyelven tegyék elérhetővé televíziós, rádiós, műholdas és internetes közvetítés által. Szolgálatuknak köszönhetően a teljes egyháztagság több mint 98%-a számára legalább egy konferenciai ülés elérhető az anyanyelvén.

A konferencia az egyház központjából, az Amerikai Egyesült Államok Utah államának fővárosából, Salt Lake Cityből kerül közvetítésre. A konferencia alkalmával az egyház elnöke és más vezető tisztségviselők beszédei hangzanak el.

A tolmácsok Salt Lake Cityben vagy a világ más részein található tizenkét fordítóiroda egyikében gyűlnek össze.

A tolmácsolás folyamata az 1961. októberi általános konferencián kezdődött, amikor egy maroknyi, különböző országokból származó helyi önkéntes összegyűlt Salt Lake Cityben az egyház vezető tisztségviselői sugalmazott beszédeinek meghallgatására. A tolmácsolás csupán négy nyelvvel indult: németre, hollandra, szamoaira és spanyolra fordítottak.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.