Sajtóközlemény

A mormon húsvéti kezdeményezés emlékeztet minket arra, hogy Jézus Krisztus „mindig mellettünk áll”

2018. március 23-án, pénteken Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza egy Krisztus-központú húsvéti kezdeményezést indít el Európában. A „Mindig mellettem áll” kezdeményezés várhatóan milliókhoz jut majd el a közösségi médián, képeslapokon és internetes oldalakon keresztül.

A kampány ezt a kérdést teszi fel: Miként állt a Szabadító mindig melletted? Egy 23 nyelven rendelkezésre álló rövidfilm olyan mormonokat mutat be szerte Európából, akik elmondják, hogyan állt mellettük Jézus Krisztus a próbatételek és az öröm időszakaiban.  A #MindigMellettemÁll hesteg a kampány központi eleme.

Paul V. Johnson, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Európa Területének elnöke ezt mondta a közelgő húsvéti kezdeményezésről: „Reményeink szerint el tudjuk juttatni testvéreinkhez Krisztus örök küldetésének üzenetét, és annak tényét, hogy függetlenül attól, hogy kik vagyunk és hol élünk, Ő mindig mellettünk áll.”

  

„Rendkívül örömteli volt látni, hogy a legutóbbi területi karácsonyi kampány 17 millió emberhez jut el, 6 millió megtekintést és félmilliónál is több ‘reakciót’ váltva ki a Facebook-oldalainkon. De mi értelme lenne a karácsonynak húsvét nélkül?” – mondta Brian Cordray, az Európa Terület Kiadási Szolgáltatások vezetője.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Európa Területe több mint 40 országot ölel fel, és az északi Skandináviától egészen a déli Spanyolországig és a Zöld-foki Köztársaságig terjed.

Az Európa Terület digitális média producere, Somfai Rita így nyilatkozott: „Reményeink szerint ez a kampány egy olyan időszakra fogja emlékeztetni az embereket, amikor a Szabadító jelenléte és isteni segítsége érezhető volt az életükben.”

A kampány arra kívánja buzdítani a Krisztusban hívő embereket, hogy azáltal teremtsenek másokkal kapcsolatot, hogy megosztják, mi módon állt mellettük a Szabadító az életükben.

Cordray hozzáfűzi: „Reményeink szerint ez a kampány meg fogja mutatni, hogy az Úr engesztelése életünk mindennapi részévé teszi Őt, és hogy Ő valóban mellettünk áll.”

A kampány 10 napig tart majd. A kampányban való részvétel mikéntjéről március 23-tól itt állnak majd rendelkezésre részletek, illetve Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza helyi gyülekezeteiben.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.