Sajtóközlemény

A mormonok egész Nyugat-Európában együtt néznek meg egy nemzetközi közvetítést

Más keresztényekhez hasonlóan Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai is összegyűlnek vasárnaponként istentiszteletre, hogy énekeljenek, imádkozzanak és prédikációkat hallgassanak. 2018. június 3-án, vasárnap azonban a mormonok egész Nyugat-Európából együtt néznek majd meg egy nemzetközi közvetítést, nem pedig a helyi gyülekezetükben tartanak gyűléseket.

A különböző helyszíneken a helyi vezetők röviden üdvözlik az összegyűlteket, majd az egyház vezető tisztségviselői az Amerikai Egyesült Államok Utah államában található Salt Lake Cityből élő közvetítésen keresztül szólnak hozzájuk.

A konferencia albán, angol, cseh, fárszi (perzsa), francia, görög, holland, horvát, lengyel, magyar, német, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, szerb, szlovák és szlovén nyelven lesz közvetítve.

A gyűlésen valószínűleg az egyház Első Elnökségének vagy a Tizenkét Apostol Kvórumának valamelyik tagja elnököl majd.  A világméretű egyház más vezetői is részt vesznek a programban.

Az egyháznak jelenleg 500.000-nél is több tagja van Európában, 1422 gyülekezettel.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.