Sajtóközlemény

A Portugáliai Lisszabon templom tetejére felkerül Moróni angyal szobra

A jelenleg építés alatt álló Portugáliai Lisszabon templomra november 19-én felkerült egy, az építkezés befejezésének közeledtét jelző, Moróni angyalt ábrázoló szobor. A Lisszabon templom lesz Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza első Portugáliában épült temploma.

Moróni szobra Jézus Krisztus egyházának egy ikonikus jelképe, amely a világszerte jelenleg működő 160 (köztük 12 európai) templom legtöbbjének tetejét díszíti. E Mormon könyve-beli próféta 2,6 méter magas szobra Jézus Krisztus evangéliumának hirdetését jelképezi.

        

  

Az építőmunkások daruval emelték a szobrot több mint 45 méter magasra, mielőtt a helyére illesztették volna. A szobrot 22 karátos aranyfüst borítja, és a munkások csak kesztyűben érhetnek hozzá, nehogy megsértsék az érzékeny felületet.

                

Moreira elder területi hetvenes, az egyház egyik irányító testületének tagja ezt mondta az eseményről: „A mai egy izgalmas nap Portugália számára. Moróni angyal arra emlékeztet bennünket, hogy Jézus Krisztus evangéliuma újra jelen van a földön. Ahogy Moróni örömmel szólaltatja meg a harsonáját, éppen úgy mi is örömöt lelünk Jézus Krisztus evangéliumában. Ezen a helyen a portugál szenteknek lehetőségük lesz, hogy Krisztusnak hódoljanak és többet tudjanak meg róla az Úr házában, az Ő templomában.”

A Portugáliai Lisszabon templom építését 2010. október 2-án jelentették be. Az első kapavágási ünnepségre 2015. december 5-én került sor. A templom – az építés befejezését követően és a hivatalos felszentelés előtt – megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, hogy bejárhassák az épületet. Ezek a dátumok később kerülnek bejelentésre. A templomot több mint 42 ezer Portugáliában, az Azori-szigeteken és Madeirán élő szent látogatja majd.

Az utolsó napi szent templomok eltérnek azoktól a gyülekezeti házaktól vagy kápolnáktól, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolat céljából összegyűlnek. A templomokat az „Úr házának” tartják, ahol Jézus Krisztus tanításait erősítik meg a házasság, a keresztelés és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik. A templomokban az egyháztagok több ismeretet szereznek az élet céljáról, továbbá ígéretet tesznek, hogy szolgálni fogják Jézus Krisztust és a felebarátaikat.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.