Sajtóközlemény

Adni, ahogy Krisztus adott: A Légy a világ világossága! kezdeményezés egy szolgálati nappal veszi kezdetét

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza szerte a világon élő tagjai és barátaik felkérést kapnak, hogy csatlakozzanak egy „világméretű szolgálati naphoz” 2018. december 1-jén, hogy így indítsák el a „Légy a világ világossága!” karácsonyi kampányt. A kampány december 25-ig, karácsony napjáig tart majd.

Jézus Krisztus egyháza 2016 óta minden évben elindítja a Légy a világ világossága! karácsonyi kampányt. Minden kampány középpontjában Jézus Krisztus, a világ Szabadítója áll. A 2018-as év mottója – „Légy a világ világossága!: Adj, ahogy Krisztus adott” – Russell M. Nelson elnök azon felhívásán alapul, miszerint szeretetteljesen, „új és szentebb módokon” szolgáljuk a környezetünkben lévőket, ahogy a Szabadító is tenné. A korábbi kampányoktól eltérően, amelyek a szolgálat mikéntjére helyezték a hangsúlyt, a 2018-as kampány arra fókuszál, hogy kiket szolgálhatunk.

Idén, december 1-jétől kezdődően mindenki felkérést kap, hogy fényt hozzon az élete különböző területeibe, miközben arra törekszik, hogy Krisztust példázza azáltál, hogy felkeresi azokat, akiket szolgálhat. Minden hétnek más a mottója: Légy a világ világossága!; Vigyél fényt a közösségedbe!; Vigyél fényt a családod életébe!; és Tedd ragyogóbbá a hitedet!

        

  

Média

Minden héten rövidfilmek és egyéb megosztható tartalmak válnak elérhetővé a jezuskrisztusegyhaza.hu, valamint a legyavilagvilagossaga.org honlapokon, illetve egyéb egyházi közösségi média oldalakon. A heti rövidfilmek mellett az egyház Európa Területe három további rövidfilmet is kiad, beleértve egy, az idei év heti mottóit bemutató vadonatúj karácsonyi rövidfilmet is december 12-én. Nyomtatható anyagok is letölthetőek lesznek, beleértve egy ötleteket tartalmazó naptárat is, mely segít az egyes hetek mottójának lehető legjobb megvalósításában. A tartalmak 22 nyelven lesznek elérhetőek.

Adományautomaták

Idén a népszerű Légy a világ világossága! adományautomaták is működésbe lépnek. Ezek az automaták, amelyeket 2016-ban az Amerikai Egyesült Államokban kezdtek használni, lehetővé teszik az adományozók számára, hogy azonnal adni tudjanak ahelyett, hogy ők maguk kapnának. Bankkártyájukat használva az emberek zoknikat, szemészeti vizsgálatot, tiszta vizet, gyógyszereket vagy élelmet vásárolhatnak. A vásárlás kifizetése után a megvásárolt termék lepottyan az automata alján elhelyezett gyűjtőkosárba. A termékek, a rájuk fordított pénzzel együtt ezután szétosztásra kerülnek olyan jóléti szervezetek között, mint a UNICEF, a Water for People, a Royal British Legion és a WaterAid. Az adományautomaták világszerte öt helyszínen lesznek megtalálhatóak. Idén először Európában is működik majd egy adományautomata az angliai Londonban található Hyde Park kápolna és látogatóközpontnál.

Megosztás

Azokat, akik szeretnének részt venni a kampányban felkérjük, hogy a #LégyaVilágVilágossága hesteggel osszák meg az élményeiket a közösségi médiában.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.