TemplesPandemic01_220131_v1.jpeg
Sajtóközlemény

A templomok tovább működnek a világjárvány alatt

Biztonsági előírások és létszámkorlátozások segítik, hogy a templomi szertartások az omikron-variáns megjelenése ellenére is elérhetőek maradjanak

A Templomi Osztály a következő közleményt adta ki:

A Covid19-világjárvány kitörése utáni rövid bezárásokat követően Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza templomai 2020 májusától fokozatosan újrakezdték a működésüket. A szertartások azóta is elérhetőek a templomokban a helyi körülményeknek, valamint a kormányok egészségügyi és biztonsági irányelveinek megfelelve. Folytatjuk a templomok biztonságos és elővigyázatos működtetését, és figyelemmel kísérjük az omikron-variáns hatásait. Az egészségügyi és a biztonsági előírások a helyi körülményeknek megfelelően változhatnak.

Hálásak vagyunk az áldásért, hogy világszerte lehetnek templomaink, amelyek a járvány alatt is folytathatják a működésüket. Mivel a templomok még nem működhetnek a teljes befogadóképességükön, és hogy lehetővé tegyük a fizikai távolságtartást a szertartások helyszínén, így időpontok csak nagyon korlátozott számban foglalhatóak a szertartásokra. Nagyra értékeljük minden érintett türelmét és megértését. Arra kérjük a templomlátogatókat, hogy kövessék az egészségügyi és biztonsági előírásokat, és ha Covid19-re utaló tüneteik vannak, vagy nemrégiben kapcsolatba kerültek a vírussal, akkor ne látogassanak el a templomba.

Annak elősegítésére, hogy a létszámkorlátozás alatt is mindenki eljuthasson a templomba, arra buzdítjuk az egyháztagokat, hogy jó előre foglaljanak időpontokat; fontolják meg, hogy mindegyik templomi szertartásban részt vesznek; és a lehető leghamarabb mondják le azokat az időpontokat, amelyeken mégsem tudnak részt venni, hogy mások eljöhessenek.

Az egyházi vezetők és a személyzet dolgoznak a befogadóképesség bővítésén, hogy minél hamarabb minél többen látogathassák biztonságosan a templomot. A kapott visszajelzések alapján dolgozunk a templomi időpontfoglalási rendszer fejlesztésén is. Minden templomokkal kapcsolatos döntést az egyháztagok jólléte vezérel, valamint az arra irányuló vágyunk, hogy jó állampolgárok legyünk. Arra vágyunk, hogy mindenki élvezhesse az Úr házában való szolgálat és hódolat áldásait.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.