Téma

A világméretű egyház központja

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza központja azóta a Utah állambeli Salt Lake City belvárosában található, amióta a pionírok 1847-ben létrehozták a települést.

Ma az egyház vezetői innen felügyelik az egyház, 160 országra kiterjedő működését. A vezetőség azonban erősen decentralizált, mert az igazgatásnak helyi, regionális és országos szintjei is vannak, főleg a nem hivatásos papság működtetésében.

A Templom tér Utah elsőszámú turista látványossága, évente látogatók millióit vonzza. A Templom tér a Salt Lake templomból, a Tabernákulumból (a Mormon Tabernákulum Kórus otthona), az Assembly Hall-ból [Díszterem Épülete], és két látogatóközpontból áll.

A Templom tértől keletre fekvő téren található az Egyházi Irodaépület, az Egyházi Igazgatási Épület, a Joseph Smith Emléképület, valamint a Segítőegyleti Épület. Ezekben az épületekben az egyházi részlegek és az általános vezetőség irodái vannak.

A Templom tértől nyugatra helyezkedik el a Családtörténeti Könyvtár – a világ legnagyobb genealógiai létesítménye – és az Egyháztörténeti és Szépművészeti Múzeum.

A Templom tértől északra helyezkedik el a Konferenciaközpont – a 21 000 ülőhelyével a világ egyik legnagyobb előadóterme. Ebben az épültben rendezik a félévente tartott konferenciákat, melyeket az egész világra közvetítenek, valamint innen sugározzák azokat a zártláncú közvetítéseket is, melyek kizárólag az egyháztagok egy adott csoportjának szólnak.. Ezen kívül az épület koncertek és előadások népszerű helyszíne is. 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.