Sajtóközlemény

Az egyház Oklahoma állam vezetőivel együttműködve nyújt segítséget a pusztító tornádók után

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza mély együttérzését fejezi ki a hétfőn öt államban pusztító tornádók károsultjainak. A legnagyobb rombolás az oklahomai Moore-ban történt.  A jelentések szerint több mint két tucat ember vesztette életét, köztük gyermekek is, sokan eltűntek és házak százai állnak romokban.

Az egyház különösen azoknak igyekszik segítséget nyújtani, akik elvesztették szeretteiket, vagy hajléktalanná váltak.

A helyi mormon vezetők a helyi hivatalos szervekkel karöltve nyújtanak segítséget a rászoruló közösségeknek. A helyi egyházi vezetők  segélyközpontokat hoznak létre, ahonnan koordinálni lehet a beérkező segélyeket és az önkénteseket.

A mormon misszionáriusok és a helyi egyházi vezetők felkészülnek, hogy segédkezni tudjanak az önkéntes mentési munkálatokban. A területen szolgáló misszionáriusok mind biztonságban vannak és nem hiányzik közülük senki. Az Oklahoma Oklahoma City Misszióban szolgáló mintegy 200 misszionárius a helyi vezetőik irányításával fognak részt venni a mentési munkálatokban. A misszionáriusok és az egyháztagok spanyol és vietnami tolmácsokként is segítik a mentőalakulatokat, hogy tudjanak kommunikálni a tornádó áldozataival.

A helyi egyházi vezetők folyamatosan figyelemmel kísérik és felmérik a helyzetet. A Mormon Sajtószoba a beérkező hírek tükrében folyamatosan tudósít majd az egyház és a helyi közösségek közös segélyezési erőfeszítéseiről.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.