Hivatalos nyilatkozat

Az egyház továbbra is figyelemmel kíséri az Ebola-helyzetet és reagál rá

FRISSÍTVE (2014. október 29., utahi idő szerint 8:00 órakor)
Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza osztozik az Ebola-vírussal kapcsolatos  világszerte növekvő aggodalomban, és gondosan figyelemmel kíséri a helyzetet. Az alábbiakban olvashatók az egyházi válaszlépések legfrissebb fejleményei.


Emberbaráti erőfeszítések
Sierra Leonéban az egyház az International Medical Corps nemzetközi egészségügyi szervezettel együttműködve lát el egy helyi kórházat egészségügyi ruházattal és felszereléssel, ezzel segítve a betegek gondozását. Az egyház továbbra is az elismert segélyszervezeteken és helyi partnereken keresztül segíti a szükséget szenvedő közösségeket.


Egyháztagok
Az egyháztagokat minden térségben arra buzdítjuk, hogy kövessék a helyi egészségügyi tisztségviselők által adott egészségügyi iránymutatásokat és ajánlásokat.
Sierra Leonéban és Libériában az egyház egészségügyi csomagokkal és a higiénia javítását szolgáló alapvető használati útmutatókkal látta el a tagjait. Az egyház kéthavi élelmiszer-tartalékot juttatott el a tagjainak – akik közül egyesek a vesztegzár alá helyezett területeken élnek – és más, szükséget szenvedő embereknek. Az egyháztagok ezeket az élelmiszercsomagokat gyakran osztják meg a rokonaikkal és szomszédaikkal.
Sok egyháztag ajánlotta fel az idejét arra, hogy segítsen a különböző közösségeknek a megfelelő higiéniai eljárások megismerésében.


Lásd még:
Ghánai Mormon Sajtószoba: Church Aids Latter-day Saints Affected by Ebola Outbreak
Ghánai Mormon Sajtószoba: Latter-day Saints Worship at Home during Ebola Lock Down 


Misszionáriusok
A misszionáriusok biztonsága elsődleges fontossággal bír. Azokon a területeken, ahol megnövekedett az Ebola kockázata, az egyház arra kérte a misszióelnököket, hogy képezzék ki a misszionáriusokat azokra az óvintézkedésekre, melyeket meg kell tenniük a járvány elkerülésére és terjedésének megakadályozására. Ezek között ugyanúgy megtalálhatók a maguktól értetődő lépések, mint egyes konkrétabb irányelvek a másokkal való kapcsolattartást, az esetleges tüneteket és a kockázatosabb helyzetek elkerülését illetően. A misszióvezetőkkel és a helyi egyháztagokkal közösen az egyház továbbra is azon dolgozik, hogy kielemezze az aktuális helyzetet, és szükség esetén további lépéseket tegyen a misszionáriusok védelmére azokon a területeken, ahol kérdésessé válik a biztonságuk.

 ——————————————————————————————

Két afrikai országból áthelyezték az ott szolgáló misszionáriusokat (2014. augusztus 6., utahi idő szerint 15:00 órakor)

Minden misszionárius biztonságban elhagyta Sierra Leonét és Libériát, és más helyszínekre lettek áthelyezve. A misszionáriusok a következő napokban utaznak új állomáshelyeikre. Megérkezésüket követően felhívják és tájékoztatni fogják a családjukat. Minden misszionárius biztonságban van és jó egészségnek örvend.


Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza erőteljesen jelen van Libériában és Sierra Leonéban, ahol továbbra is egyháztagjaink ezrei élnek, hódolnak Istennek, és szolgálnak. Az egyház az emberbaráti projektjein és a partnerein keresztül jelenleg is elemzi a szükségleteket, és azon dolgozik, hogy megtalálja a tagjai és az érintett országok lakossága felé irányuló segélyezési erőfeszítések támogatásának legjobb módját.

 ——————————————————————————————

Két afrikai országból áthelyezték az ott szolgáló misszionáriusokat (2014. augusztus 1., utahi idő szerint 16:00 órakor)


Az Ebola-vírushoz köthető megbetegedések által indokolt óvintézkedések részeként folyamatban van a Sierra Leonéban és Libériában szolgáló összes misszionárius áthelyezése ezen afrikai országokból más missziókba. Misszionáriusaink egészségének és biztonságának szavatolása elsődleges fontosságú számunkra. Az elmúlt hetekben már életbe léptek bizonyos intézkedések a misszionáriusokat érintő kockázatok mérséklésére. Ilyen intézkedés volt az a felkérés is, hogy maradjanak a lakásaikban. Eddig a napig nem érkezett jelentés megbetegedésekről a misszionáriusok körében. A misszionáriusok családjait folyamatosan értesítik, amint a misszionáriusok az új állomáshelyeikre érkeznek. A helyzet nagy kihívást jelent a misszionáriusoknak, valamint az adott országok egyháztagjainak és lakosainak, és más szervezetekhez hasonlóan mi is minden gyakorlati lépést megteszünk a kockázat csökkentésére.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.