Sajtóközlemény

Az egyház 25. évfordulóját ünneplik a hívők Albániában

2017. június 17-én szombaton Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 400 tagja és barátja gyűlt össze Tiranában, hogy megünnepeljék az egyház első misszionáriusainak érkezését Albániába. A Tirana International Hotelben tartott eseményt átszőtték a helyi egyházi kórus és további énekesek, zenészek által előadott lelki énekek.

A beszélők közt volt Medlir Mema, a Tirana Albánia Cövek elnöke és Louis Weidmann, az egyház Adria Déli Missziójának akkori elnöke. A cöveket több kisebb gyülekezet alkotja és hasonlít a katolikus egyházmegyéhez. A misszióelnökök felügyelik és képzik a területükre beosztott misszionáriusokat.

Az Albániában szolgáló első két misszionárius is szólt az egybegyűltekhez. Az Amerikai Egyesült Államokból látogatott el az eseményre Brad Cramer Idaho Fallsból, Matt Wirthlin pedig Salt Lake Cityből. Elmondták, mennyire örülnek, hogy itt lehetnek, és kifejezték hitüket és szeretetüket Albánia és az ott élő emberek iránt.

 

A jelenlévők egy videómontázst is láthattak, amely bemutatta az egyház fejlődését Albániában 1992-től napjainkig. Az első mormon misszionáriusok érkezése óta Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjainak száma már 2900-re nőtt 12 gyülekezetben országszerte.

A cövek számos tagja vett részt a zenei előadásokban és a program levezetésében. Az egyik TV állomás, illetve a Kulturális Minisztérium képviselőit is meghívták az ünnepségre.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.