Sajtóközlemény

Az egyház bemutatja a „Kérdezd Istent” rövidfilmsorozatot Európában

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza olyan rövidfilmsorozatot mutat be az Európa Területen, amely arra inspirálja az embereket, hogy az élet legnehezebb kérdéseire találjanak választ. Az első, Miért vagyok itt? című „Kérdezd Istent” rövidfilmet 2017. június 23-án tették közzé az egyház hivatalos honlapján, a terület harminc országában. Eddig hat videót tettek elérhetővé ezeken a csatornákon. Hetente kerülnek fel új filmek, a kampány várhatóan a nyár végéig tart majd.

A témák közt mindennapi kérdések szerepelnek, mint például: „Miért történnek rossz dolgok jó emberekkel?”, ”Mit tehetek, ha egyedül érzem magam?”, „Isten válaszol az imákra?” vagy „Miért olyan nehéz az élet?”.  A rövidfilmek, melyek egyházi vezetők beszédeiből vett felemelő üzeneteket és szentírásokat is tartalmaznak, arra sarkallják a nézőt, hogy forduljon Istenhez segítségért és iránymutatásért az élet kihívásainak leküzdéséhez. A mormonok hite szerint minden ember jogosult iránymutatásra és eligazításra Istentől ebben a halandó életben.

Brian Cordray, az egyház európai médiarészlegének vezetője így magyarázta: „Ezek a videók nem a megkapó körítésről, a mutatós felvételekről, animációkról és grafikákról szólnak. Ezek az igazság egyszerű kijelentései sugalmazott egyházi vezetőktől, melyek válaszokat nyújtanak az élet legnehezebb kérdéseire. Mindenekelőtt azt tanítják meg nekünk, hogy Isten minden bölcsesség forrása és hogy szolgáin keresztül Ő ma is szól hozzánk.

Ezt a rövidfilmsorozatot az egyház hivatalos európai Facebook oldalain is közzéteszik. A rövidfilmek számos egyházi YouTube csatornán is elérhetőek lesznek, még az év folyamán. Az egyház tagjait és barátait arra buzdítják, hogy osszák meg személyes élményeiket az élet legnehezebb kérdéseiről a közösségi médiában a #KérdezdIstent hashtag használatával. Az egyház magyar nyelvű hivatalos Facebook oldala az alábbi linken érhető el: https://www.facebook.com/Mormonok/.

A rövidfilmeket a következő 23 nyelven teszik közzé: albán, horvát, cseh, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, izlandi, olasz, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, szerb, szlovák, szlovén, spanyol és svéd.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.