Sajtóközlemény

Az egyház eszközöket küldött Kínába, a koronavírus elleni védekezés támogatására

Mivel a koronavírus nevű légúti megbetegedéssel kapcsolatos aggályok tovább szaporodnak, Russell M. Nelson, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza elnöke régi kínai barátaitól arról érdeklődött, mire lenne szükség az országban.

Ezen erőfeszítések révén az egyház megtudta, hogy a Sanghaji Gyermekgyógyászati Központnak védőeszközökre van szüksége, mivel a megbetegedés wuhani kitörése megcsappantotta a központ készleteit. A Project HOPE szervezettel közösen megtervezésre került a szükséges eszközök elosztása.

A Project HOPE-pal együttműködve egy repülőgép indult útjára Salt Lake Cityből, hogy eszközöket szállítson az egyház e városban található Püspökök Központi Tárházától. Egy második szállítmány is kiküldésre kerül majd az egyház atlantai tárházából. A 79 raklapnyi orvosi felszerelés összesen 220 000 légzésvédő maszkot, 870 védőszemüveget, valamint több mint 6500 védőoverált tartalmaz.

     Sanghajban utolsó napi szent önkéntesek remélik, hogy segédkezhetnek majd az eszközök átvételében és a szükséget szenvedőknek történő kiosztásában.

Nelson elnök, aki élete nagy részében, az egyház apostolává való 1984-es elhívását megelőzően világhírű szívsebész volt, Kínában is végzett szívműtéteket, az utolsót 1985-ben. A szakmai karrierje és az egyházi szolgálata során tartós barátságokat alakított ki.

„Évtizedek óta ápolok már kapcsolatokat Kína nagyszerű népével. Drága fivéreink és nővéreink ők – mondta Nelson elnök –, és kiváltságosnak érezzük magunkat, amiért csekély mértékű segítséget nyújthatunk. Imádkozunk értük, és tudjuk, hogy Isten megáldja majd őket.”

A koronavírus elsőként Kína Hubei tartományában ütötte fel a fejét, ahol a fertőzöttek száma már csaknem elérte a 60 000-et. Kína területén kívül már csaknem 500 igazolt esetről tudunk. A kormányzatok és állampolgárok szerte a világon óvintézkedéseket tesznek a vírus terjedésének megakadályozására.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.