Sajtóközlemény

Az egyház felajánlásokkal járult hozzá a Bethesda Gyermekkórházban folyó gyógyításhoz

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza immáron hat éve ápol nagyszerű partneri kapcsolatot a budapesti Bethesda Gyermekkórházzal. A közelmúltban Clark és Melody Ayres – akik emberbaráti misszionáriusként szolgálnak Magyarországon – az intézmény munkatársaitól megtudták, hogy a Bethesda a légzéssegítő eszközei körének a bővítését tűzte ki célul, hogy felkészültebbek lehessenek az asztma, illetve az egyéb légúti megbetegedések kezelésére.

Az egyház korábban műtétekhez használatos laparoszkópos eszközök megvásárlásával is segítette a Bethesda Gyermekkórház munkáját. Ezúttal az egyház emberbaráti alapjának segítségével egy több mint 4 millió forint értékű CPAP-légzést támogató készüléket szereztek be a kórház intenzív osztálya számára, csecsemőosztályuk pedig egy EDAN-monitort kapott 500 000 forint értékben.

„A Bethesda orvosai és ápolói már rögtön aznap használatba is vették az eszközöket, hogy azok megérkeztek az intézményükbe. Mind ők, mind néhány, éppen kezelés alatt álló gyermek szülei hálájukat fejezték ki, amiért az adományozott eszközök segíthetik a kicsinyük mihamarabbi felépülését. Inspiráló számunkra a Bethesda hitvallása: »Szeretettel gyógyítunk!«” – mondta Melody Ayres nővér.

Hozzátette: „A kórházban tett látogatásaink során megkérdezték tőlünk, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza szeretne-e hozzájárulni egy minilovas terápiához. Ezt a kezelési formát már négy éve alkalmazzák a gyermekkórház számos osztályán. Az orvosok elmondása szerint a lovak jelenléte kedvező hatással van a lélekre és az elmére is: az életfunkciókra, az összpontosításra, valamint a viselkedésre.”

Ezt a különleges minilovas terápiát támogatta 600 000 forintos adományával Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza. A Bethesda kora gyermekkori evészavarok vizsgálóhetének utolsó napján érkezett a gyermekek közé Vertigó. A kis páciensek simogathatták, körbevezethették, sőt szénával, kölesgolyóval meg is etethették a terápiás minilovat.

Ayres elder és nővér személyesen is ellátogattak a Bethesdába, hogy szemtanúi lehessenek e csodálatos terápiának.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.