Vezető hír

Az egyház megosztja a „Mert Ő él” elnevezésű húsvéti kezdeményezést

2015. március 28-án, szombaton Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza elindítja húsvéti kezdeményezését, mely Jézus Krisztus tanításaira összpontosít. A „Mert Ő él” nevet viselő kezdeményezés remélhetőleg több millió emberhez eljut majd a közösségi médiákon, az egyes látogatóközpontokban egy hónapig felállított bemutatókon, egyháztagoknak és misszionáriusoknak szánt eszközökön keresztül, valamint fizetett online promóciók keretében több száz internetes oldalon.

 

Az egyház Első Elnöksége március 28-án e-mailben kéri majd fel az egyháztagokat, hogy vegyenek részt a kezdeményezésben. Az egyházi kiadványok márciusi számaiban – a Liahóna, az Ensign és a New Era folyóiratokban – szintén bemutatják ezt a média-törekvést.

„Az Úr Jézus Krisztus követőiként ezekben az utolsó napokban azt is feladatként kaptuk, hogy tegyünk bizonyságot a Szabadító engesztelésének és feltámadásának valóságáról. […] Akárcsak azok az angyali hírnökök az idők delén, mi is kijelentjük: »Nincsen itt, mert feltámadott« [Máté 28:6]. Ő él. És mert ő él, »békességet [nyerhetünk] ebben a világban és örök életet az eljövendő világban« (T&Sz 59:23)” – mondta Russell M. Nelson elder a Tizenkét Apostol Kvórumából az Ensign folyóirat márciusi számában.

„Ezzel az üzenettel a világ szinte minden országában jelen vagyunk, és mindenkit hívunk, hogy tudjon meg többet Jézus Krisztusról és kövesse az Ő példáját a mindennapok során” – tette hozzá Greg Droubay, az egyház Misszionáriusi Osztályának médiaigazgatója. 

Droubay elmondta, hogy a kezdeményezést Az élő Krisztus című kiadvány ihlette, melyet az egyház 2000 januárjában jelentetett meg. „Ez a különleges dokumentum – mely az élő próféták, látnokok és kinyilatkoztatók aláírását viseli, és amelyben ezek a férfiak a bizonyságukat teszik Jézus Krisztusról úgy, ahogyan csak ők tudják – biztosította az alapot, az ihletet és azt a meghívást, melyet szerettünk volna a világ elé terjeszteni” – mondta.

A „Mert Ő él” tartalom naponta felkerül a Mormon.org közösségi médiáinak (Facebook, Twitter és Google+) oldalára, március 28-tól, szombattól egészen április 5-ig, húsvét vasárnapig. A közösségimédia-tartalmak példákat fognak nyújtani azokra az áldásokra, melyek a mindennapi életünkben elérhetők a számunkra. Azok, akik internetes tartalmakat osztanak meg, legyenek szívesek a #BecauseHeLives (#MertOel) hashtaget használni a közösségi média csatornáikon. Ezek az inspiráló üzenetek egész évben megoszthatók lesznek.

Az egyház elindított egy új honlapot is a „HeLives.mormon.org” címen. Itt látható a Mert Ő él című videofilm, mely arra összpontosít, hogyan találhatjuk meg, ismerhetjük meg és követhetjük Jézus Krisztus tanításait, és mindazt, amit az engesztelésén keresztül Ő lehetővé tett számunkra. Kiemelt helyet kap a Szabadító utolsó hetének napról napra történő felidézése.

A weboldal és a kétperces videó az alábbi 21 nyelven érhető el: angol, spanyol, portugál, albán, örmény, szebuánó, kínai, holland, francia, német, indonéz, olasz, japán, koreai, lett, lengyel, orosz, svéd, tagalog, thai és ukrán.

Droubay elmondása szerint a legújabb nyelv, amelyen elérhető, az albán. „Ennek az a magyarázata, hogy a Mormon.org honlap csak most vált elérhetővé ezen a nyelven. Így tehát lehetőség nyílt arra, hogy az üzenetünk az emberek újabb csoportjához jusson el.”

Április 5-én, húsvét vasárnap, az egyház Mert Ő él kezdeményezése kilenc ország YouTube honlapjának interaktív fejlécében fog megjelenni, köztük az Amerikai Egyesült Államokban. Így világszerte feltehetően mintegy 250 millió nézőhöz fog eljutni. A többi nyolc ország Kanada, Mexikó, Argentína, Chile, Kolumbia, Brazília, Japán és Olaszország. 

„Ez a YouTube csatorna nyújtotta lehetőség egyedülálló élményt biztosít az egyháznak ahhoz, hogy egyetlen nap alatt egy globális nézőközönséget el tudjon érni” – jegyezte meg Droubay. Az interaktív fejlécben a videó egy rövidített változata fog futni, valamint tartalmazni fog egy meghívást a weboldal meglátogatására.

„Nagyon érdekel bennünket, hogyan tudnánk egyre több tanítási lehetőséget nyújtani a teljes idejű misszionáriusainknak” – tette hozzá Droubay. A misszionáriusok szórókártyákkal segítik a kezdeményezés hirdetését a húsvéti időszakban és egész évben. A kártyákat bizonyos nyelveken mások is megvásárolhatják az interneten.

Ezenkívül egyes egyházi látogatóközpontok az oda látogató vendégeknek „Mert Ő él” témájú ajándékot is adnak a húsvéti időszakra. „Az Amerikai Egyesült Államokban az egyház minden látogatóközpontja, valamint a Mexikóváros templom látogatóközpontja és a londoni Hyde Park kápolna is kiállítást tart a »Mert Ő él« kampány keretében” – tette hozzá Droubay.

A „Mert Ő él” világméretű kezdeményezést az egyház Misszionáriusi Részlege támogatja Salt Lake Cityben. Az egyház 2014-ben indította az első húsvéti kezdeményezést. Az egy héten át tartó kampány akkor a „Neki köszönhetően” címmel egy YouTube-videót mutatott be, amely végül 5 millió megtekintést ért el a bemutatás első hetében.

Decemberben egész hónapon át tartott az „Ő az ajándék” című kezdeményezés. Ez milliókhoz jutott el a közösségi médiáknak, a látogatóközpontok kiállításainak, az egyháztag- és misszionáriusi eszközöknek, fizetett internetes promócióknak, valamint New Yorkban a Times Square szabadtéri reklámjainak köszönhetően. A videó több mint 33 millió megtekintést kapott. A karácsonyi kezdeményezés középpontjában Mennyei Atyánk szeretete állt, amint az szent ajándékában, Jézus Krisztusban megnyilvánult.

„Tehát e kezdeményezések mindegyike, valamint a 2015-ös karácsony közeledte továbbra is Jézus Krisztusra helyezi a hangsúlyt ezekben az üzenetekben, melyek egymásra épülnek” – mondta Droubay.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.