Vezető hír

Közösségi média

A közösségi média használata a legtöbb ember életében alapvető fontosságú és berögzült szokássá vált. Gyakran használjuk arra, hogy kapcsolatban lehessünk a barátainkkal és családtagjainkkal világszerte. Ám egy másik felhasználási módra is lehetőséget nyújt: összeköti azokat, akik az általános konferenciát nézik.

A Finnországban élő Riikka Voutilainen nagyon szereti arra használni a Facebookot, hogy az általános konferenciáról beszélgessen. Már legalább négy éve teszi ezt.

„Általában kiposztolom a konferencia linkjét, úgy egy hónnappal az esemény előtt – mondja Voutilainen. – A konferencia napján pedig az egyes ülésekről osztok meg gondolatokat.”

Félévente csatlakozik az általános konferencia eseményoldalához, hogy közzétegye a részvételét, valamint meghívja néhány barátját egy-egy üzenettel, melyben egy linket is elhelyez. Általában kiposztolja azokat a beszédeket, amelyek tetszettek neki, és ír hozzá néhány saját gondolatot vagy egy idézetet a beszédből.

Marie Huber Ausztriából szeret a Facebookon keresztül csatlakozni egy általános konferenciai csoporthoz, hogy megmutassa másoknak a részvételét. „Szeretem látni, hogy a barátaim melyik beszédekhez fűznek kommenteket a Facebookon és a Twitteren – mondja Huber nőtestvér. – Azokhoz én is hozzászólok, és magam is megosztok néhány idézetet vagy észrevételt.”

Később át szokta böngészni a Pinterestet is, idézeteket és mémeket keresve, és újra el szokta olvasni a tweet üzenetben megosztott vagy vintage-betűtípusú motiváló idézeteket, melyeket valaki kitűzött a falra. Mindez emlékezteti őt arra, amit a beszéd hallgatása közben érzett, és „meghosszabbíthatja az általános konferenciai élményt, hogy ne csak egy hétvégén át tartson”.

„Az interneten keresztül hajlamosak vagyunk egyedül vagy a családunkkal megtekinteni a konferenciát, és elfeledkezünk arról, hogy valójában milyen nagy a nézők gyülekezete” – mondja Marie Huber.

A szintén Ausztriában élő Moses Parkinson is szívesen használja a Facebookot az általános konferencia megosztására. 

„Összefoglalókat küldök az elhangzott beszédekről – mondja. – A Twittert is használom, de nem olyan sokat, mint a Facebookot.” Parkinson testvérnek egy barátja így, a közösségi média által ismerkedett meg és csatlakozott az egyházhoz.

Az általános konferencia közvetítésére április 4–5-én kerül sor az interneten keresztül, valamint számos európai egyházi épületben. Európában több mint 1200 létesítményben vetítik majd az általános konferenciát. Mindenkit sok szeretettel várnak a megtekintésére.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.