Sajtóközlemény

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai és misszionáriusai egy apostolt köszöntenek Európában

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza második legmagasabb szintű irányító testületének, a Tizenkét Apostol Kvórumának tagja, Quentin L. Cook elder a közelmúltban ellátogatott Európába, hogy az ott szolgáló misszionáriusokkal, egyháztagokkal és más vallási vezetőkkel találkozzon, valamint nekik szolgálattételt nyújtson.

Cook elder útja első állomásaként Párizsba látogatott el október 16-án. Európai útjára elkísérte felesége, Mary G. Cook, valamint az Európa Terület Elnökségéből Paul V. Johnson elnök, illetve Gary B. Sabin elder is, a feleségükkel együtt. 

Párizsi látogatása után Cook elder folytatta útját Genfbe, Bukarestbe, Budapestre, majd Prágába, ahol bátorított és iránymutatással látott el misszionáriusokat (az egyház azon fiatal felnőtt tagjait, akik önkéntesen szolgálnak és tanítanak másokat Jézus Krisztusról 18-24 hónapon keresztül). Cook elder azt tanácsolta a misszionáriusoknak, hogy támaszkodjanak a Szentlélekre és tanulmányozzák Krisztus evangéliumának tanát. Azáltal, hogy tanulmányozzák a Bibliát, a Mormon könyvét, valamint egyéb szentírásokat, mind a misszionáriusok, mind az egyháztagok közelebb kerülhetnek Krisztushoz. Cook elder arról is tanított, hogy a Szent Lelken keresztül mindenki részesülhet Istentől jövő útmutatásban és kinyilatkoztatásban.

 

Emellett Cook elder a körútja során esténként részt vett egyháztagokkal tartott konferenciákon és áhítatokon is, szolgálattételt nyújtva ezen alkalmakkor minden jelenlévőnek, kortól függetlenül. Johnson elder, az Európa Terület elnöke ezt mondta erről az eseményről: „Az Úr egy apostolának látogatása egy bámulatos és különleges élmény. Lehetőség arra, hogy személyre szabottabb tanácsokat halljunk a saját országunkra, közösségünkre és családunkra vonatkozóan. E látogatás magában rejti a lehetőséget a résztvevők, valamint mindazok megerősítésére, akik elkötelezik magukat a kapott tanácsok követése mellett.”

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza több mint félmillió tagot számlál Európában és az 1800-as évek közepétől van jelen a területen. Az egyház teljes taglétszáma 16 millió fő. Quentin L. Cook elder 2007 óta tagja a Tizenkét Apostol Kvórumának. Cook elder Angliában szolgált kétéves önkéntes missziót 1960 és 1962 között.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.