Sajtóközlemény

Az egyház a Facebookon

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nem új a Facebookon. Az egyház hivatalos profilja 2008 májusában került fel az oldalra, és az elmúlt két évben egyre jobban bekerült a köztudatba. Majdnem két tucat hivatalos Facebook oldalon a Mormon Tabernákulum Kórustól kezdve az UNSZ Technológiákig szinte minden fenn van.

A Facebook egy online ismeretségi hálózat honlapja, mely 2004-ben indult. Az MSNBC 2011. január 5-i közlése szerint az oldalnak több mint 600 millió felhasználója van, és ez a szám napról napra növekszik. Több mint 70 nyelven működik, és a Facebook használók 70 százaléka az Egyesült Államokon kívül él. A Facebook nagyszerű eszköz a régi barátok felkutatására, a családdal való kapcsolattartásra és az információmegosztásra. A Facebookon a felhasználók kialakíthatják saját weblapjukat, ahol információkat és fotókat oszthatnak meg másokkal az életükkel kapcsolatban. Meghívhatják a barátaikat, hogy engedélyükkel megtekintsék az oldalukat. 2011. januári állapot szerint az egyház hivatalos facebook oldalai -- köztük a mormon.org, az LDS Newsroom, a Mormon üzenetek és mások -- „barátainak" száma több mint egymillióra tehető.

A 2007. decemberi BYU-Hawaii diplomaosztási ünnepségén Russell M. Ballard elder a Tizenkettek Kvórumából azt mondta: „Hadd kérjelek meg benneteket, hogy vegyetek részt a párbeszédekben azáltal, hogy az interneten megosztjátok az evangéliumot és egyszerű és világos kifejezésekkel elmagyarázzátok a visszaállítás üzenetét!”

Az egyház hivatalos Facebook oldalaihoz a www.facebook.com/lds címen csatlakozhattok. Az egyház Facebook oldalán más hivatalos egyházi Facebook oldalak is fel vannak sorolva. Az ENSZ telekommunikációs ügynöksége szerint az internet-felhasználók száma világszerte 2011 elején túllépte a kétmilliárdot.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.