Sajtóközlemény

Japán: Helyzetjelentés az emberbaráti segítségnyújtással kapcsolatban

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (a mormonok,továbbiakban az egyház) humanitárius segítséggel látja el a pusztító földrengés és szökőár érintettjeit Japánban. A japán egyháztagok a helyi vezetőkkel partnerséget kialakítva koordinálják az emberbaráti segélyek szétosztását.

Az egyház március 29-én több mint 61 235 kg élelmiszerrel, vízzel, eszközökkel, 10 000 liter üzemanyaggal és 15 000 takaróval látta el a tragédia rászorulóit. A helyi egyházközség sürgősségi bizottságok felállítását kezdeményezte, akik azonosítják a helyi közösség igényeit és napi rendszerességgel szervezik az önkéntes csoportokat, illetve koordinálják munkájukat. Több mint 4 000 Mormon önkéntes munkálkodott Japán-szerte az Egyház gyülekezeteiből az egészségügyi és tisztálkodási csomagok összeállításában és szétosztásában. Továbbá, az egyház jelentős pénzügyi adománnyal is hozzájárult a Japán Vöröskereszt által koordinált kárenyhítési és elhárítási munkálatokhoz. Az egyház tagjai világszerte és bárki, aki adománnyal szeretne hozzájárulni, megteheti ezt a Humanitárius Segélynyújtási Alapon keresztül.

http://www.ldsphilanthropies.org/humanitarian-services/

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.