Sajtóközlemény

Az Európa Terület új elnökséget kap

Augusztus 1-től új elnökség kezdi meg szolgálatát Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Európa Területén. Patrick Kearon mint területi elnök, Paul V. Johnson mint első tanácsos, Timothy J. Dyches mint második tanácsos. Az Európa Terület egyike a 15 nemzetközi területnek.

A területi elnökségek az Első Elnökség és a Tizenkét Apostol Kvóruma felügyelete alatt lelki és igazgatási útmutatást nyújtanak az egyházi vezetőknek és a tagoknak a saját területükön. A különböző területek elnökségi tagjai néhány évente cserélődnek, és a megbízásukban bekövetkező változások új szemléletmódokkal és új lendülettel gazdagítják ezt a szolgálatot.

Az új elnök, Patrick Kearon Elder, élt az Egyesült Királyságban, Szaúd-Arábiában és az Amerikai Egyesült Államokban, továbbá különféle területeken dolgozott, például az egészségügyben, az élelmiszeriparban, a szállítmányozásban és a gépjárműiparban. Mielőtt elhívták az egyház általános felhatalmazottjává, a saját kommunikációs tanácsadó cégét igazgatta. 26 éves korában keresztelkedett meg, néhány évvel azután, hogy először találkozott utolsó napi szentekkel. Két évvel később Kearon elder megismerte későbbi feleségét, Jennifer Carole Hulmét. Négy gyermekük van, akik közül az egyik elhunyt. Miután Timothy J. Dyches elder az elmúlt három évben mellette dolgozott, hisz abban, hogy Kearon elder élettapasztalatai miatt „személyes kapcsolata van a fiatalokkal és a misszionáriusokkal és sürgető céljaikkal”.

Az első tanácsos, Paul V. Johnson elder, a Brigham Young Egyetemen tanult, ahol zoológusként majd életvezetési tanácsadóként végzett. Tanulmányait tovább folytatva oktatástechnológiából doktorált a Utah Állami Egyetemen. Fiatalemberként Johnson elder a Norvégiai Oslo Misszióban szolgált missziót. A Chile-i Területi Elnökségben is szolgált, még azt megelőzően, hogy 2008 augusztusában el nem hívták az Egyházi Oktatási Szervezet biztosává. Johnson elder utalva az Európa Terület elnökségében betöltött új elhívására, ezt mondta: „Nagyon izgatott vagyok, amiért az elkövetkező hónapokban és években együtt dolgozhatok az Európa Területén élő nagyszerű szentekkel és megismerhetem őket.”

Dyches elder, második tanácsos, a Brigham Young Egyetemre járt, ahol alapdiplomát szerzett egyetemi tanulmányokból. Ezután a Missouri állambeli St. Louis-i Washington University Medical Schoolban megszerezte orvosi diplomáját és szakorvosi képzését. Röviddel ezután, egészen 2008-ig fül-orr-gégész sebészként praktizált. 2012-ben az Amerikai Ambuláns Sebészeti Központ fejlesztési osztályának alelnökévé választották. Fiatalemberként a Németország Déli Misszióban teljesített missziót, később a Portland, Oregon misszió elnöke volt.

Bár az Európa Terület elnökségének tagjai változtak, az elnökség alapvető vágyai és céljai az Európa Területet illetően változatlanok. „Folyamatos előrehaladást tapasztalunk, és világosak a céljaink” – nyilatkozta Dyches elder, az elmúlt néhány évre utalva. Kearon elnök úgy nyilatkozott, hogy az elnökség egyik legfőbb prioritása továbbra is arra buzdítani az Európa Területen élő tagokat, hogy összpontosítsanak az Európa Terület tervére, mely három területi célból áll. Ezek a következők: 1) Ápolni annak lelkületét, hogy bevonjuk és őszinte szeretettel legyünk mindenki iránt, akár az utolsó napi szent hitelveket vallják, akár nem is követnek más hitelveket; 2) Lelkileg és Fizikailag Önellátóvá válni; és 3) Találni egy őst a családtörténeti munka által és elvégezni értük a szertartásokat a templomban.

"Mikor az evangélium szerint élünk, az örömet és nyugalmat hoz az életünkbe. A terv célja, hogy segítsen minket megkapni és észrevenni azokat az áldásokat, amik természetes folynak hozzánk, mikor arra törekszünk, hogy elérjük ezeket a célokat", nyilatkozta Kearon Elnök.

José A. Teixeira elder, hat évig szolgált a területi elnökségben Németországban, Frankfurtban, most pedig a Dél-Amerika Déli Területre költözik feleségével, hogy ott szolgáljon második tanácsosként. „Hatalmas áldást és kincset jelentettek mindannyiunk számára” – mondta Dyches elder. Kearon elnök ezt mondta: „Azok, akik már dolgoztak Teixeira elderrel, megerősíthetnek abban, hogy az észjárása, analitikus készsége és mindent átfogó, bámulatos hite csodálatos vezetővé tették őt.” 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.