Sajtóközlemény

Az utolsó napi szent vezetők a személyes békességet hangsúlyozták a világ zűrzavara közepette

Új templomokat jelentettek be a világméretű eseményen, többek között Barcelonában és Birminghamben

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza vezetői a felekezet világméretű általános konferenciáján (2022. április 2–3.) arról az útról beszéltek, amely a háborúk és viszályok pusztításai közepette is személyes békességhez vezet Jézus Krisztuson keresztül.

GC-summary-01.JPG
GC-summary-01.JPG
Russell M. Nelson elnök és felesége, Wendy Nelson nővér 2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Az egyház elnöke, Russell M. Nelson elítélte a fegyveres konfliktust, kijelentve, hogy az áthágja mindazt, amiért a Szabadító kiállt és amit tanított, és arra kérte a hallgatókat, tegyenek meg minden tőlük telhetőt azért, hogy véget vessenek a szívükben és az életükben jelenleg tomboló személyes viszályoknak.

GC-summary-02.jpg
GC-summary-02.jpg
A utah-i Salt Lake Cityben található Konferencia-központ 2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Nelson elnök kihangsúlyozta, milyen létfontosságú szükség van „pozitív lelki lendületre”, amely „tovább fog vinni minket előre a világjárványok, szökőárak, tűzhányókitörések és fegyveres szembenállások okozta félelem és bizonytalanság közepette”.

Susan H. Porter nővér, az Elemi (a gyermekek szervezete) újonnan elhívott elnöke ezt mondta: „Bár egyedül érezhetitek magatokat az élet viharainak a tombolása közepette, világosságot áraszthattok a félreértés, a zűrzavar és a hitetlenség sötétjében.”

GC-summary-03.JPG
GC-summary-03.JPG
Utolsó napi szent nők és fiatal nők érkeznek az általános konferencia női ülésére 2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„A Krisztusba vetett hitetek fénye kiegyensúlyozott és biztos lehet, biztonságba és békéhez vezetve a körülötted lévőket. […] Szívek változhatnak meg és életek áldathatnak meg, amikor egy csipet sót, egy kanálnyi kovászt és a világosság sugarát nyújtjuk” – tette hozzá a konferencia női ülésén.

GC-summary-04.JPG
GC-summary-04.JPG
Susan H. Porter nővér, az Elemi (a gyermekek szervezete) elnöke 2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Patrick Kearon elder a Hetvenek Elnökségéből vigasztaló szavakat intézett azokhoz, akik bántalmazást vagy más tragédiákat szenvedtek el az életükben. „Irgalmas Szabadítónknak, aki legyőzte a sötétséget és a romlottságot, hatalmában áll minden rosszat jóvátenni – mondta. – Jézus legyőzte e világ bántalmazásait azért, hogy erőt adjon nektek nem csupán a túléléshez, hanem ahhoz is, hogy egy napon Őáltala győzedelmeskedjetek, sőt diadalmaskodjatok”.

GC-summary-05.jpeg
GC-summary-05.jpeg
Patrick Kearon elder a Hetvenek Elnökségéből 2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Neil L. Andersen elder a Tizenkét Apostol Kvórumából több béketeremtőt kért a világba. „A Jézus Krisztusba vetett hitünk pajzsa által béketeremtőkké válunk, akik az ellenség minden tüzes nyilát kioltják, vagyis lecsendesítik, lehűtik, vagy eloltják azokat” – jelentette ki. Béketeremtőnek lenni nem ugyanaz, mint tétlennek lenni. Ehelyett, magyarázta Andersen elder, a béketeremtők „a Szabadító módján meggyőzőek”.

GC-summary-06.JPGDownload Photo

A Utah állambeli Salt Lake Cityben található Konferencia-központban megrendezett esemény a Covid-világjárvány kezdete óta először volt nyitott a nagyközönség előtt, de csökkentett létszámmal: mindössze 10 000 résztvevő volt jelen.

A 2022. áprilisi általános konferencián 12 új vezető elhívását jelentették be. Ezek az elhívások hat általános felhatalmazott hetvenesre, valamint a Segítőegylet (a nők szervezete) és az Elemi új Általános Elnökségeire terjednek ki. Az új segítőegyleti és elemis vezetők augusztus 1-jén kezdik meg a szolgálatukat. Az általános konferencia március 31-én tartott vezetőségi ülésén 23 országból 45 új területi hetvenes került bejelentésre, köztük hat az Európa Területről. A területi hetvenesek arra kapnak megbízást, hogy egy-egy konkrét területen szolgáljanak.

A kétnapos konferencia zárásaként Russell M. Nelson elnök 17 új templom építésének a terveit jelentette be. Ezek szerte a világon épülnek majd, köztük kettő Európában. Barcelonában ez a szent épület Spanyolország második temploma lesz a Spanyolországi Madrid templom után. A Birminghamben felépülő templom lesz az Egyesült Királyság harmadik temploma. Az Angliai London templomot 1958-ban szentelték fel, 1998-ban pedig megnyílt az Angliai Preston templom. Anglia ad otthont az egyház legrégebbi folyamatoson működő gyülekezetének is.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.