Sajtóközlemény

Ballard elder az egyház európai fiataljainak ezreihez szól

M. Russell Ballard elder, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Tizenkét Apostol Kvórumának tagja Stockholmba és Párizsba látogatott, hogy szolgálja a helyi misszionáriusokat és egyháztagokat.

Ballard elder a Svédországban szolgáló misszionáriusok látogatásával kezdte meg európai utazását június 8-án. Az apostolt számos rangidős egyházi vezető is elkísérte: Gérald Caussé püspök az Elnöklő Püspökségből, José Teixeira elder, az egyház Európa Területének elnöke, és a svédországi Ingvar Olsson területi hetvenes.

Ballard elder az est folyamán a fiatal egyedülálló felnőttekhez szólt a svédországi Stockholmban. Ezt az áhítatot 402 gyülekezeti házba és körülbelül 56 000 európai fiatal egyedülálló felnőttnek sugározták az Európa Területen. Az egyedülálló mormonok 18 és 30 év között számítanak fiatal egyedülálló felnőtteknek.

Másnap reggel Ballard elder egy skandináv konferencia alkalmával szólt az egyháztagokhoz, melyet Svédország, Dánia, Finnország és Norvégia minden gyülekezeti házába közvetítettek. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának 123 gyülekezete és körülbelül 23 400 tagja van a skandináv országokban.

José Teixeira elder szintén beszédet adott a konferencián.

A helyi egyháztagok számára kiemelkedően fontos egy apostol látogatása és szolgálata. „Biztos vagyok benne, hogy Ballard elder látogatása megerősítette az egyházat Svédországban, a skandináv országokban és máshol is Európában. Az egyház tagjai, valamint családjaik és barátaik, akik alkalmazni fogják az ő tanításait, megáldatnak azzal a megújult vággyal, hogy szövetségeik szerint éljenek és megosszák az evangéliumot. Életük körülményeitől függetlenül megáldatnak és lelki erejük gyarapodni fog, ami segíteni fogja őket, hogy életük boldog legyen, és hogy fel tudják építeni az Úr királyságát” – mondta Ingvar Olssen elder a Területi Hetvenektől.

2013. június 11-én Ballard elder továbbutazott Franciaországba, hogy találkozzon a versailles-i misszionáriusokkal, majd megállt a későbbiekben felépülő templom telkénél is. Thomas S. Monson, az egyház elnöke a 2011. évi októberi általános konferencián jelentette be a Franciaországi Párizs templom előkészületeit. Azóta már ki is jelölték a templom helyét Versailles-ban. Az egyház vezetői és a helyi hivatalnokok jelenleg is az építkezéssel kapcsolatos tervek véglegesítésén dolgoznak.

Ballard eldert 1985. október 6-án támogatták a Tizenkét Apostol Kvórumában. A Tizenkét Apostol Kvóruma a második legfőbb elnöklő testület az egyház igazgatásában. Elsődleges feladatukon felül – hogy Krisztus különleges tanúi legyenek világszerte – az apostolok felügyelik az egész egyház fejlődését.

 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.