Sajtóközlemény

Bejelentésre került a Spanyolországi Barcelona templom helyszíne

Ez lesz az Úrnak épített második ház Spanyolországban

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnöksége közzétette a Spanyolországi Barcelona templom helyszínét.

Barcelona Spain Temple 01
Barcelona Spain Temple 01
A Spanyolországi Barcelona templom helyszínét bemutató térkép.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

A templom a spanyolországi Barcelonától északra, Sant Cugat del Vallès városában, a Vía Augusta és a Clota sugárutak kereszteződésénél épül majd fel. A tervek szerint a templom kétszintes és 2555 négyzetméter területű lesz. A 2,2 hektáros telken helyet kap egy 1260 négyzetméteres épület is, benne templomlátogatói szálláshelyekkel, egy fogadóközponttal és egy elosztóközponttal. Az egyház elnöke, Russell M. Nelson 2022 áprilisában jelentette be a Spanyolországi Barcelona templomot. Ez lesz a második templom az országban. A Spanyolországi Madrid templomot 1999-ben szentelték fel. Spanyolország több mint 61 000 utolsó napi szentnek ad otthont, 130-nál is több gyülekezetben. Melitón González Trejo, a spanyol hadsereg tisztje, aki 1874-ben Utah-ba látogatott, az egyházhoz való csatlakozása után központi szerepet játszott a Mormon könyve spanyol nyelvre történő fordításában. Az első utolsó napi szentek Spanyolországban az 1950-es és 1960-as években keresztelkedtek meg.

A templom részletes látványtervei még kidolgozás alatt állnak. További információk, beleértve az épület külsejének a látványtervét, később kerülnek közzétételre. Az első kapavágás időpontja is a későbbiekben kerül majd bejelentésre.

Az építési projekt vezetői a városi tisztségviselőkkel együttműködve hamarosan megkezdik a templom előzetes terveinek a kidolgozását, majd a következő hónapokban elkezdik a nyilvános dokumentumok benyújtását.

Az utolsó napi szentek a templomokra az Úr házaként és a földön található legszentebb hódolati helyként tekintenek. A templomok különböznek az egyház gyülekezeti házaitól (kápolnáitól). A helyi gyülekezeti házakban tartott vasárnapi hódolati gyűléseken, valamint más, hét közbeni tevékenységeken bárki részt vehet. A templomok elsődleges célja azonban az, hogy Jézus Krisztus egyházának hithű tagjai olyan szent szertartásokban vegyenek részt, amilyen a családokat az örökkévalóságra egyesítő házasságkötés, valamint a helyettes általi keresztelés azon elhunyt ősökért, akiknek az életükben nem volt lehetőségük a keresztelkedésre.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.