Sajtóközlemény

Bejelentették a Belgiumi Brüsszel templom helyszínét

Ez lesz az első templom az országban

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnöksége közzé tette a Belgiumi Brüsszel templom helyszínét.

Brussels-Temple-01
Brussels-Temple-01
A Belgiumi Brüsszel templom helyszíne.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

A templom egy már meglévő épületen belül fog felépülni a brüsszeli Ave des Arts 52. szám alatt. A tervekben egy nagyjából 2300 négyzetméteres, többszintes templom szerepel egy gyülekezeti házzal és érkeztetési létesítményekkel. Ez lesz az egyház első temploma a városban.

Az egyház elnöke, Russell M. Nelson jelentette be a templomot az egyház 2021. áprilisi általános konferenciáján. „A templomok létfontosságú részei Jézus Krisztus evangéliuma visszaállításának a maga teljességében. A templom szertartásai olyan hatalommal és erővel töltik meg az életünket, amely semmilyen más módon nem elérhető. Köszönetet mondunk Istennek ezekért az áldásokért” – fogalmazott a próféta, amikor bejelentette a Belgiumi Brüsszel templom, valamint 20 további templom tervezett építését.

Brüsszel Belgium északi, középső részén fekszik, megközelítőleg 110 km-re a belga tengerparttól, és 180 km-re Belgium déli csücskétől.

A templom részletes tervrajzai még kidolgozás alatt vannak. További tudnivalók – például a látványterv, illetve az első kapavágás dátuma – később lesznek közzétéve. A beruházás vezetői a templom előzetes terveit és engedélyeit illetően továbbra is együttműködnek a helyi illetékesekkel, felkészülve a jövőbeni építkezési tevékenységekre.

Brusselstemple-02
Brusselstemple-02
A templom egy már meglévő épületen belül fog felépülni a brüsszeli Ave des Arts 52. szám alatt.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Brüsszel egy jelentős nemzetközi központ és az Európa fővárosa. Az egyháznak 12 gyülekezete van Belgiumban, a tagság teljes létszáma pedig közel 7000 fő. A Belgiumi Brüsszel templom az egyház első temploma lesz az országban. A visszaállított evangéliumot 1888-ban, az első misszionárius érkezésekor kezdték el Belgiumban is prédikálni. A Svájcban és Németországban munkálkodó misszionáriusok közül is küldtek néhányat az országba.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza tagjai a templomokat az Úr házának, a hódolat legszentebb helyeinek tartják a földön. A templomok különböznek az egyház gyülekezeti házaitól, illetve kápolnáitól. A helyi gyülekezeti házakban mindenkit szeretettel várnak vasárnap istentiszteletre, hétköznap pedig egyéb tevékenységekre. A templomok elsődleges célja azonban az, hogy az egyház hithű tagjai szent szertartásokban vehessenek részt, amilyen például a családokat örökre egyesítő házasságkötés.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.