Sajtóközlemény

Bejelentették a Norvégiai Oslo templom építési helyszínét

Jézus Krisztus egyháza hithű tagjai a templomokat az Úr házának és a hódolat legszentebb helyének tartják a földön.

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnöksége nyilvánosságra hozta a 2021 áprilisában bejelentett Norvégiai Oslo templom építési helyszínét. A templom Hvalstad városában, a Smedsvingen és Ravnsborgveien utcák kereszteződésénél, egy 3,2 hektáros telken fog felépülni. A tervek szerint a körülbelül 1000 m2 alapterületű, egyszintes templom mellett egy vendégszálló és fogadóhelyiségek is helyet kapnak majd.

A Norvégiai Oslo templom lesz az első templom az országban, és a negyedik Skandináviában. A Norvégiában élő utolsó napi szenteknek jelenleg a szomszédos fővárosokba, Koppenhágába, illetve Stockholmba kell utazniuk templomba.

Az első utolsó napi szent misszionáriusok az 1850-es években érkeztek Norvégiába. Az elkövetkező néhány évben norvégok ezrei csatlakoztak az egyházhoz, akiknek mintegy fele az Amerikai Egyesült Államokba vándorolt. Ma Norvégia körülbelül 4500 utolsó napi szentnek ad otthont.

A templomra vonatkozó részletes kiviteli tervezés még folyamatban van. További tájékoztatásra, beleértve az épület külső megjelenésével kapcsolatosan, később kerül sor. A jövőben kerülnek bejelentésre az első kapavágási ünnepség dátumai is. A projektvezetők a város tisztségviselőivel hamarosan megkezdik a közös munkát a templomra vonatkozó előzetes terveken, és a következő hónapokban hozzálátnak a közokiratok előkészítéséhez.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.