Sajtóközlemény

Az egyház bejelentette a BYU-Pathway Worldwide létrehozását

A program Európa-szerte 35 országban elérhető

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnöksége bejelentette a BYU–Pathway Worldwide (BYU–PW), egy világméretű felsőoktatási szervezet létrehozását. Ez az intézmény lesz felelős az Egyházi Oktatási Szervezet (EOSZ) által biztosított összes online bizonyítványt és diplomát adó kurzusért.

Clark G. Gilbert, a BYU-Idaho jelenlegi rektora fogja felügyelni ezt az új szervezetet. A BYU–Pathway Worldwide központja a Utah állambeli Salt Lake Cityben lesz, és 2017. május 1-jén kezdi meg működését. Dieter F. Uchtdorf elnök, második tanácsos az Első Elnökségben, kedden tette ezt a bejelentést egy sajtókonferencián a Templom téren.  

A BYU–Pathway Worldwide gyökerei a BYU-Idaho Pathway programjából erednek, mely 2009-ben indult útjára három kísérleti helyszínen Idaho, Arizona és New York államban, összesen 50 hallgatóval. A program azóta már 50 országban csaknem 500 helyszínre kiterjedt, és eddig mintegy 57 000 hallgatója volt.

 

Mi az a BYU–Pathway?

A Pathway egy egyéves egyházi oktatási program, melyet a BYU-Idaho online biztosít az egyház minden felnőtt tagja számára – Európa-szerte több mint 35 országban. Bár a Pathway az oktatásra és a szakmai fejlődésre helyezi a hangsúlyt, a sikert mégis e három lelki célkitűzés alapján méri:

  1. Az evangélium eljuttatása a hallgatók szívébe
  2. A hallgatók segítése, hogy hozzáértő tanulókká váljanak
  3. A hallgatók felkészítése, hogy vezessék és támogassák családjukat

Az online tanulás megszilárdítása érdekében egy adott terület hallgatói hetente találkoznak – akár személyesen, akár videokonferencia keretein belül – a helyi Pathway misszionáriusokkal, hogy közösen megbeszéljék a kurzus anyagát.  A videokonferencia lehetősége azok számára adott, akik túl messze laknak a Pathway helyszínétől ahhoz, hogy személyesen vegyenek részt.

A program a következő európai országokban elérhető: Albánia, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovénia, Törökország és Ukrajna.

A hallgatók matematikát és pénzügyi tárgyakat tanulnak, gyakorlati és alapvető vezetési készségekre, valamint szakmai angol kommunikációs képzettségre tesznek szert.  A Pathway az Egyesült Államokban akkreditált és onnan, a BYU-Idaho kampuszáról igazgatják.

További információkért látogasson el a pathway.lds.org oldalra.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.