Téma

Családtörténeti központok

A FamilySearch 126 országban 4600 helyi létesítménnyel rendelkezik, ahol bárki hozzáférhet genealógiai feljegyzésekhez, és személyre szabott segítséget kaphat a a családtörténetéhez. E központok közé tartozik a világhírű Családtörténeti Könyvtár Salt Lake Cityben, nagy regionális létesítmények az arizonai Mesában, a kaliforniai Los Angelesben, valamint kisebb központok, amelyek általában utolsó napi szentek gyülekezeti házaiban kaptak helyet.

A családtörténeti központok ingyenesen használhatók, nyitva állnak a nagyközönség számára, és hozzáértő önkéntesek szolgálnak bennük. A létesítmények a kezdő és a tapasztalt családtörténeti kutatóknak is rendelkezésre bocsátják az őseik megismerését segítő eszközöket és forrásanyagokat.

Ezek a központok ingyenes hozzáférést biztosítanak előfizetéssel elérhető genealógiai honlapokhoz. Csekély összeg ellenében a látogatók Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza hatalmas gyűjteményéhez is hozzáférnek, amely 2,5 millió kölcsönözhető mikrofilmet tartalmaz több mint 100 országból.

Vannak olyan nyilvános könyvtárak és történeti társulatok az Egyesült Államokban, amelyek FamilySearch tagnak számítanak, és ezek látogatói hozzáférnek annak forrásanyagaihoz.

A FamilySearch honlapon megkeresheti az Önhöz legközelebb eső családtörténeti központot.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.