Sajtóközlemény

Családtörténeti kutatás kurzus Szegeden

Nemzedékek összekapcsolás címen családtörténeti kutatási kurzust tart kezdők számára Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Szegeden. A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott!

 
Program címe: Nemzedékek összekapcsolása - családtörténeti kutatás kezdőknek
Időpontja: 2018. június 6-án 16 órától
Helyszín: 6722 Szeged, Gutenberg utca 23., Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza gyülekezeti háza
Program:
  • vendégek köszöntése, a napirend ismertetése
  • ismerkedés a gyülekezeti házzal, a körbevezetés során bemutatjuk az Egyházat az érdeklődőknek
  • rövid ismertetése annak, hogy miért végezzük a családtörténeti kutatást 
  • családtörténeti központ bemutatása
  • projektoros bemutatóval megismertetjük az érdeklődőkkel azokat - az interneten is megtalálható - segítségeket, amelyek által egyszerűen hozzákezdhetnek a családtörténeti kutatáshoz, majd végezhetik azt
  • a már jártasabb családfakutatók részére a Family Search bemutatása, gyakorlati tanácsok
  • indexelés bemutatása, gyakorlati tanácsok
  • a felmerülő kérdésekre válaszolunk
  • a program befejezése, zárógondolatok Mari Elnöktől (szegedi gyülekezet elnökétől)
Az utolsó napi szentek hite szerint a családok ez után az élet után is együtt lehetnek ezért fontos minden családtaggal megerősíteni a családi kapcsolatokat, mind az élőkkel, mind azokkal, akik már meghaltak. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 1894 óta időt és forrásokat biztosít a genealógiai szempontból fontos feljegyzések összegyűjtésére és megosztására. Állami levéltárakkal, egyházakkal és könyvtárakkal való együttműködésének köszönhetően az egyház létrehozta a világ legnagyobb családi feljegyzés gyűjteményét, amely több mint 3 milliárd elhunytról szolgál információval. A FamilySearch 100 országból származó információhoz biztosít hozzáférést; születési-, házassági- és elhalálozási anyakönyvi kivonatokat, népszámlálási adatokat, örökösödési és végrendeleti feljegyzéseket, földhivatali és más dokumentumokat is beleértve. Ezek a feljegyzések ingyenesen nyilvános rendelkezésre állnak a FamilySearch.org honlapon keresztül, valamint a 126 országban található 4600 helyi családtörténeti központban.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.