Sajtóközlemény

Dieter F. Uchtdorf az egyház Első Elnökségéből felidézi gyermekkori megpróbáltatását menekültként

Világi vezetők nemrég az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatalával tartottak találkozót Londonban, hogy megoldásokat találjanak az egyre fokozódó európai menekültválságra. Céljuk, hogy hosszú távú munka- és oktatási lehetőségeket teremtsenek a jelenleg menekülttáborokban élő több millió embernek.

Számos országban a mormonok is megtalálják a módját, hogyan segítsenek a válság áldozatain, szolgálati projekteken és adományokon keresztül.

Dieter F. Uchtdorf elnök Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnökségéből mélyen együttérez a jelenlegi válság érintetteivel.

Hasonlít ez a saját gyermekkori tapasztalatához a háború sújtotta Németországban a második világháború után, majd ismét a hidegháború kezdetén, amikor Oroszország blokád alá vonta, majd végül le is zárta Kelet-Németország és Nyugat-Németország határát.

A menekültválság megoldására irányuló folyamatos erőfeszítései révén Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza további 5 millió dollárt adományoz az európai menekültválság áldozatainak megsegítésére.

Novemberben az egyház hasonló felajánlást tett, hogy segítsen az otthonukat elhagyni kényszerült családokon, és a világ minden táján arra kérte a mormonokat, hogy segítsenek a menekülteknek helyi segítő kezdeményezéseken és adományokon keresztül.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.