Sajtóközlemény

John Toth a Budapest Magyarország Misszió egykori elnöke február 14-én, 86 éves korában hunyt el.

Február 20-án, szombaton helyezték nyugalomra Cardstonban (Kanada, Alberta állam) John Toth földi maradványait.  A Budapest Magyarország Misszió egykori elnöke február 14-én, 86 éves korában hunyt el.

Toth elnök a Saskatchewan állambeli Guernsey-ben született 1929. október 25-én. Magyarországról kivándorolt szülei, Tóth Mihály és Kerger Mária vele együtt összesen hét gyermeket neveltek fel. Már 17 évesen munkába állt a Canadian Pacific Railroad vasúttársaságnál, és 39 évvel később onnan is vonult nyugdíjba. Időközben megházasodott; örökkévaló házastársával, Zellával a földön eltöltött 64 év során összesen 6 gyermekkel, 18 unokával és 22 dédunokával áldotta meg őket az Úr.

A magyarországi misszióelnöki elhívás (1994–1996) csak egy volt az egyházban végzett számos – püspöki, misszionáriusi, templomi – szolgálata között, ám számára minden bizonnyal az egyik legkedvesebb. Hálás volt a lehetőségért, hogy ősei szülőföldjén szolgálhatott, és az általa szolgált magyarok is hálásak voltak, hogy egy kedves, szeretetteljes, barátságos, hithű és megbízható embert ismerhettek meg benne.

Magyarországi elhívása során fáradhatatlanul azon munkálkodott, hogy elvégezze a T&Sz 18:15–16-ban kinyilatkoztatott misszionáriusi feladatot és egykor majd ő is részesülhessen az ott megígért áldásban: „Ha örömötök nagy lesz egy lélek miatt, akit énhozzám hoztatok Atyám királyságába, mily nagy lesz az örömötök, ha sok lelket hoztok énhozzám!”

Kiterjedt családján kívül számos barátja és ismerőse – köztük az egyház sok magyarországi tagja – búcsúzik John Toth elnöktől a majdani örömteli viszontlátás bizonyosságával.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.