Sajtóközlemény

Eggyé válni a szeretetben és a segítségnyújtásban

Az idősebb UNSZ tisztségviselőkből álló csapat készen áll a munkára.

2010. január 23-án, szombaton az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Pesega 5. Egyházközségéből mintegy negyven férfi gyűlt össze Saleapagában, hogy otthont építsenek a Fa’atoia Vi’iga családnak.

A Vi’iga családnak nagy szüksége volt egy új otthonra, miután a 2009. szeptember 29-én lesújtó szökőárban mindenüket, köztük egyik gyermeküket is elveszítették.

Ők azon 40 család közé tartoznak, akiknek az UNSZ egyház felépít és átad egy új házat.

E csapatnyi eldernek és főpapnak korán kezdődött a nap, hiszen már hajnali 4 órakor indultak útnak Pesegából Saleapagába.

Munkacsoportokra oszlottak, majd néhány tapasztaltabb szakemberek felügyelete alatt belevetették magukat a munkába.

Csupán egy rövid ebédszünet tartva egész nap fáradhatatlanul dolgoztak: lefektették az alapokat, felállították a szerkezetléceket, betonoztak, és felhelyezték a fémből készült tetőt.

Nekikezdtek a vizesblokk kialakításának is, de félbehagyták, mivel elfogyott az építőanyag, így ez végül későbbre maradt.

Azzal a munkával, melyhez általában egy hét vagy még annál is hosszabb idő kell, most egy nap alatt végzett az önkéntesek lelkes csoportja, akik között több nyugdíjas is volt.

A szökőár sújtotta területen az UNSZ egyház segítségével épített negyven otthon közül harminc már vagy elkészült, vagy már építés alatt áll. Tízet majd ezután kezdenek el felépíteni.

A legtöbb ház az egyház tagjainak önkéntes munkájával készül el, akik e lelkes férfiakhoz hasonlóan Szamoa különböző egyházközségeiből és cövekeiből érkeznek.

A naphosszat tartó szeretetteljes szolgálattal együtt járó fáradalmak és kimerültség ellenére a csoport úgy érezte, hatalmas áldás, hogy átadhattak valamit önmagukból.

Amikor megkérdezték tőlük, hogy újra részt vennének-e ilyesmiben, habozás nélkül igennel válaszoltak.

Azok, akik más kötelezettségeik miatt nem tudtak elmenni, szintén buzgón állítják, hogy nem akarnak kimaradni abból az áldásból, hogy másokat segítsenek.

A Vi’iga család őszinte háláját és nagyrabecsülését fejezte ki az egyháznak és a papságviselők 40 főből álló lelkes csapatának, hogy új otthont biztosítottak nekik.

A család a tervek szerint 2010. január 25-én, hétfőn költözött be új otthonába.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.