Sajtóközlemény

Egy közösségimédia-kampány Európában kedves üzeneteket terjesztett

Októberben Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza Európa Területe a kedvesség egyetemességét és fontosságát emelte ki a Ne felejts el kedvesnek lenni! elnevezésű kampányban.

Kindness Campaign01
Kindness Campaign01
Jelenet A gyermekek tudják a legjobban című rövidfilmből.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Ez a sorozat mindenütt emlékezteti az embereket azon kötelességükre, hogy szeretettel és tiszteletteljesen bánjanak egymással.

A kampány nyolc rövidfilmet tartalmazott. A rövidfilmeket időszakosan tették közzé; október hónapban hetente kétszer új rövidfilm került megosztásra olyan közösségimédia-felületeken, mint a YouTube, a Facebook és az Instagram.

A rövidfilmek a megjelenésük után több száz nézőt értek el, és sokak életére voltak hatással. Bár több közösségimédia-platformon is megtekinthetőek, a legjobb hozzászólások a Facebookon születtek. Sokan egy szívből jövő „Ámen!”-nel reagáltak, míg mások érezték, hogy megérintette a szívüket, és ezt írták: „Ó, milyen szép, megkönnyeztem!” vagy „Nagyon tetszik! Feldobta a napomat”.

„A tévét bekapcsolva vagy az internetet böngészve könnyen találunk példákat a viszálykodásra, a konfliktusra és ellenségeskedésre, de nem mindig látjuk, hogy sokkal többen vannak, akik a kedvesség egyszerű cselekedetei által próbálnak jót tenni. Ezek hajlamosak eltűnni a negativitás egyre feltűnőbb esetei között – mondta Brian Cordray, az Európa Terület Kiadási Szolgáltatási Osztályának igazgatója. –

Mindezek mellett az emberek inspirálva érzik magukat, hogy menjenek és tegyenek hasonlóképpen, amikor látják, hogy mások learatják a kedvességből fakadó örömet és áldásokat” – tette hozzá.

Az egyik rövidfilm 3,4 millió embert ért el, és 1,5 millió megtekintés kapott. Azonban a számoktól elvonatkoztatva Brian Cordray kijelentette: „Szabadítónk a kedvesség megtestesítője volt, és példát mutatott nekünk, amikor azt a parancsolatot kaptuk Tőle, hogy szeressük a felebarátainkat. Ez egyértelműen magában foglalja azt az utasítást, hogy legyünk kedvesek.”

Kindness Campaign02
Kindness Campaign02
Jelenet az Egyesülve az igazlelkűségben című rövidfilmből.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Jézus Krisztus egyháza tagjainak egyik hitelve az, hogy Jézus Krisztus példáját követve szeretetet tanúsítanak egymás iránt. A kedves üzenetek terjesztésével az egyház arra törekszik, hogy kedvességgel árassza el a világot, az otthonokból indulva, eljutva egészen a közösségekig, városokig és országokig szerte a világon.

A rövidfilmek vagy egyházi vezetők tanításait mutatták be, vagy egyszerűen csak példákkal szemléltették, hogyan lehetünk kedvesebbek. Russell M. Nelsonnak, az egyház elnökének a Személyes béketeremtők című rövidfilmben található e szavai foglalják össze a sorozat általános témáját:

„A béke lehetséges. Megtanulhatjuk szeretni embertársainkat világszerte.” Azt reméljük, hogy nem csupán Jézus Krisztus egyházának tagjait, hanem vallástól függetlenül mindenkit arra ösztönzünk, hogy fokozott szeretetet és kedvességet mutassanak egymás iránt.

Kindness Campaign03
Kindness Campaign03
Jelenet a Személyes béketeremtők című rövidfilmből.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Most, hogy a rövidfilmsorozat elérhető az interneten, az egyház arra buzdítja a nézőket, hogy vegyenek részt a cselekvésre szólító felhívásukban: Ne felejts el kedvesnek lenni!

A kampány rövidfilmjeinek hivatkozásai:

Szívbéli változás a kedvesség által
A gyermekek tudják a legjobban
A kedvesség képes megváltoztatni a világot
A kedvesség sebeket tud begyógyítani
Személyes béketeremtők
Szolgálj, ahogy a Szabadító
Szeretni egymást
Egyesülve az igazlelkűségben

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.