Téma

Elemi

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza nagyon fontosnak tartja, hogy tanítsa a gyermekeket Isten tervéről, és segítse őket Jézus Krisztus példájának a követésében. E cél elérése érdekében tartja fenn az egyház a 18 hónapos és 11 éves kor közötti gyermekek részére az Elemi szervezetét.

Az Elemi a szülőktől kapott vallási tanításokat szándékozik kiegészíteni. A gyermekek vasárnaponként összegyűlnek a mormon istentisztelet alatt, hogy beszélgessenek az egyház tanáról, tanulási tevékenységekben vegyenek részt és énekeljenek. A gyermekeknek koruktól függetlenül lehetőségük van részt vállalni a gyűlések menetében azzal, hogy imát mondanak, szentírásokat olvasnak fel és evangéliumi témájú beszédeket mondanak. A vasárnapi Elemi ideje alatt a gyermekek kiscsoportos osztályban is találkoznak, hogy korosztályuknak szóló leckéket tanuljanak. Ezeket a leckéket a gyülekezet felnőtt tagjai tanítják, akiket felkértek, hogy ajánlják fel idejüket erre az elhívásra.

A világon több mint egymillió elemis gyerek van. Az Elemi szervezetét az Általános Elnökség igazgatja, melynek jelenlegi tagjai: Joy D. Jones (elnök); Lisa Harkness (első tanácsos); Cristina B. Franco (második tanácsos).

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.