Sajtóközlemény

Elismerésben részesült a Mormon Channel a YouTube-on elért sikeréért

Novemberben ismét a figyelem középpontjába került Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, amikor a Touchstorm Video Index felvette a Mormon Channelt a YouTube „top brand” (kiemelt márkák) listájára.

Novemberben ismét a figyelem középpontjába került Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, amikor a Touchstorm Video Index felvette a Mormon Channelt a YouTube „top brand” (kiemelt márkák) listájára.

A Touchstorm-jelentés az általa „YouTube 5000” csoportnak nevezett csatornákat rangsorolja. Ezek olyan csatornák, amelyeknek már legalább 43 millió megtekintésük volt.  A Touchstorm besorolása szerint az 5000 csatorna között csak 74 nevezhető önálló védjegynek, ezek között pedig a Mormon Channel az 52. helyre került. Számos világhírű márka jelentősen gyengébb helyezést ért el a Mormon Channelnél.

A Mormon Channelre több mint 226 000-en iratkoztak fel a YouTube-on, a felhasználói pedig több mint 61 millió alkalommal tekintették meg az ott lévő, 1900-nál is több kisfilmet. Összesen további 60 000 feliratkozott felhasználóval rendelkeznek a Mormon Channel nem angol (például francia, német, olasz, portugál és spanyol) változatai.  A Mormon Channel videotárát illetően a Touchstorm kiemeli, hogy a kisfilmek megtekintései széles körben oszlanak meg (egy videóra átlagban 31 326 megtekintés jut). Megjegyzik azt is, hogy a Mormon Channel azok közé a márkák közé tartozik, amelyekre átlag feletti számú felhasználó (3586 / egymillió megtekintés) iratkozik fel.

A Touchstorm megállapítása szerint a feliratkozók magas száma annak a jele, hogy „akik látták a tartalmat, azoknak tetszett, és többet kívántak látni; továbbá eléggé bíztak a márkában ahhoz, hogy megtegyék a következő lépést, és szorosabb kapcsolatba kerüljenek vele.” A Mormon Channel igazgatója, Todd Daley szerint, az egyház csupán igyekszik „olyan tartalmat szolgáltatni, amely lelkesít és felemel, és úgy tűnik, hogy az emberek jól fogadják ezt”.

A Mormon Channel nem az egyetlen YouTube csatornája az egyháznak. További mormon csatornák:

  • Mormon Channel / Mormon Messages [Mormon üzenetek] francia, német, olasz, portugál és spanyol nyelven.
  • Mormon.org (37 500 feliratkozó, 42 millió megtekintés)
  • Mormon Tabernacle Choir [Mormon tabernákulum kórus] (40 000 feliratkozó, 5,5 millió megtekintés)
  • Mormon Newsroom [Mormon sajtószoba] (21 000 feliratkozó, 3,5 millió megtekintés)
  • FamilySearch (7200  feliratkozó, 1 millió megtekintés)

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.