Mormon Newsroom
Sajtóközlemény

Emberbaráti beszámoló: 2014 január - május

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza már eddig is számos emberbaráti projekten keresztül sietett a magyarországi rászorulók segítségére, és ez a tevékenység az idén is folytatódik.

A természeti katasztrófák és egyéb sürgős segítséget igénylő helyzetek esetén nyújtott egyházi segítség könnyen kerül a média figyelmének középpontjába. Mindemellett azonban nem szabad elfeledkezni a mindennapi válsághelyzetekről és az ott tanúsított karitatív szerepvállalásról sem. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza már eddig is számos emberbaráti projekten keresztül sietett a magyarországi rászorulók segítségére, és ez a tevékenység az idén is folytatódik.

2014 első öt hónapjában az alábbi projektek valósultak meg:

  • Az emberbaráti program misszionáriusai Braille-írásos társasjátékokat vittek a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének központjába, hogy ezek felhasználásával az MVGYOSZ több társas összejövetelt szervezhessen a látássérültek számára.  Átadásra került továbbá egy zárható szekrény. Tervbe van véve egy számítógép adományozása is.
  • Elektromos szerszámokat kapott a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, megkönnyítendő a szervezetnél felmerülő javítási, szerelési munkák elvégzését. Mivel ezeket az alkalmakat az egyesület gyakran használja fel a mozgássérültek képzésére, így az eszközök közvetlen és közvetett módon is szolgálják az egyesületi tagokat.
  • Infúziós pumpa adományban részesült a Bethesda Gyermekkórházban működő Országos Égés-sebészeti Centrum, amely az ország egész területéről fogadja az égési sérülést szenvedett gyermekeket. Ezeket az eszközöket a súlyosan megégett betegek gyógyszeradagolásához használják, hogy a gyógyszerek megfelelő mennyiségben és időzítéssel kerüljenek a szervezetbe.
  • A misszionáriusok tűzhelyet és túrafelszerelést adtak át egy veszélyeztetett gyermekek nevelését szolgáló átmeneti otthonnak. Az átmeneti otthon 30 bentlakó gyermek és fiatal számára tervez nyári tábort, ebben lesz segítségükre az adományozott felszerelés.
  • Szoptatási nehézségekkel küzdő édesanyákat segít az a Család-Vár Alapítvány, amely elektromos tejszívó készülékeket és egyéb eszközöket kapott az emberbaráti projekt keretében. Az adomány az alapítvány anyatej programját erősíti.
  • Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza emberbaráti misszionáriusai, együttműködve a Brigham Young Egyetem Kamarazenekarával, egy különleges projekt keretében 10 hazai kórház számára adományoztak betegmelegítő és -hűtő készüléket.

A számok és az adományok mögött mindig emberek állnak, mind az adományozói, mind a felhasználói oldalon. E beszámoló közzétételével egyidőben az emberbaráti program résztvevői hálájukat fejezik ki mindazért a személyes jó példáért, melyet az adományban részesített szervezetek munkatársai a munkájuk során tanúsítanak.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.