Sajtóközlemény

Európában is útmutatást és reményt nyújt az általános konferencia

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházának tagjai és barátai évente kétszer összegyűlnek, hogy lélekemelő és útmutató üzeneteket hallgassanak meg egy újkori prófétától és más egyházi vezetőktől az általános konferencia során.

A konferenciára ezúttal április 3-án és 4-én, húsvét hétvégéjén kerül sor a Utah állambeli Salt Lake Cityben, és élőben fogják közvetíteni világszerte. Ilyenkor a világ minden tájáról várják a résztvevőket, hogy hallgassák meg az üzeneteket, leljenek reményre és békességre a háborgó időkben, kapjanak válaszokat a személyes kérdéseikre, valamint részesüljenek útmutatásban az élet kihívásai között való eligazodáshoz.

A Cartagenában élő Susana Lorente Clemente véleménye számos egyháztag érzéseit visszhangozza: „Mindaz, amire egy embernek szüksége van ahhoz, hogy boldog legyen, hogy tudja, melyik ösvényt válassza, milyen életet éljen, és mit tegyen meg, hogy örökségül nyerje az örök életet – mindez elérhető az általános konferencián való részvétel által.”

GC2021_EUA_Clemente
GC2021_EUA_Clemente
Susana Lorente Clemente a férjével Francisco Adolfo López Carmona.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Milliók vesznek részt a félévente megrendezésre kerülő konferencián, hogy hallják Isten igéjét azokon keresztül, akiket Ő az egyház vezetőiként elhív. Az üzeneteiken keresztül az egyének érezhetik Isten szeretetét és hallhatják az Ő hangját a szolgái hangján keresztül.

Leah Fagg, az egyház egyik essexi tagja. Mint sokan mások, ő is az általános konferenciához fordult a nehéz időszakokban, hogy közel érezze magát Istenhez, a Mennyei Atyjához, és az Ő Fiához, Jézus Krisztushoz.

„Különösen az elmúlt év során, amikor szükségem volt rá, hogy érezzem, a Mennyei Atyám tudja, mit érzek; hogy kibírom-e vagy sem; hogy ismeri a félelmeimet és a bizonytalanságaimat, a vágyaimat és a reményeimet, és egészen egyszerűen azt a szükségletet, hogy közel érezzem magamhoz a Szabadítómat, az általános konferencia megadta nekem, amire szükségem volt” – számol be az élményeiről Fagg.

GC2021EUA_Fagg
GC2021EUA_Fagg
Leah és Simon Fagg2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Sok mindent kaphatunk az általános konferencián való részvétel által. Sabrina és Jairo Lopez egy Berlinben élő házaspár, akik megnyugvásra, békességre és iránymutatásra leltek azáltal, hogy az Urat hallgatták az Ő prófétáján, apostolain és általános felhatalmazottain keresztül.

„Soha nem állok fel egy gyűlés után úgy, hogy ne éreznék magamban lendületet az elkövetkező kihívásokhoz, feladatokhoz vagy pusztán a napi teendőimmel való szembenézéshez, amelyek néha önmagukban is túl soknak tűnhetnek. Az általános konferencia számomra mindig egyet jelent az erővel, a reménnyel és a békességgel” – magyarázza Sabrina Lopez.

„Minden általános konferencia után azt érzem, hogy világos iránymutatást kaptam ahhoz, hogy tudjam, mit kezdjek az életemmel és min javítsak – teszi hozzá a férje. – Olyan boldogsággal és válaszokkal képes feltölteni minket, amilyenre semmiféle más forrásból nem tehetnénk szert.”

GC2021EUA_Lopez
GC2021EUA_Lopez
Sabrina és Jairo Lopez2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Habár a konferencia virtuálisan kerül megrendezésre, és a nézők világszerte az otthonaikból tekintik és hallgatják majd meg, mégis egyesítő erő rejlik az egybegyűlésben és a közös tanulásban. Miközben a szabályozások fizikai távolságtartást eredményeztek az emberek között, ez a konferencia képes a közösség és összetartozás érzését kelteni.

Paul és Jane Elvidge Angliában, St. Albans városában élnek a gyermekeikkel. Habár minden félévben várják az általános konferenciát, az idei húsvéti hétvégén különösen izgatottak, hogy végre egybegyűlhetnek másokkal ezen a világméretű eseményen.

Jane Elvidge is a közösséget és az iránymutatást hangsúlyozza: „Az általános konferencián való részvétel segíteni tud az embernek abban, hogy ténylegesen egy csodálatos nemzetközi szervezet részesének érezze magát, amelyet a Szabadító vezet. Ha felkészülsz és nyitott elmével veszel részt rajta, válaszokat kaphatsz az imáidra és útmutatást az életedben.”

Miközben az általános konferencia összehozza az embereket és válaszokat ad a személyes kérdésekre, egyúttal élénkítő és megtisztító hatással is van azokra, akik részt vesznek rajta.

„A konferenciai időszak jelenti számomra a világtól való elemelkedés, a konferencia üzenetei általi frissé, tisztává, és erősebbé válás idejét. Ilyenkor sokkal felkészültebb vagyok, hogy megerősödött hittel, reménnyel és jószívűséggel haladjak tovább az utamon” – mondja Jane férje, Paul Elvidge.

GC2021EUA_Elvidge
GC2021EUA_Elvidge
Jane és Paul Elvidge2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Mindenkit meghívunk, hogy az általános konferenciai hétvégén ünnepelje a húsvétot Händel Messiás című oratóriumával a The Tabernacle Choir and Orchestra at Temple Square előadásában, amely 2021. április 4-én (vasárnap) 11 órakor kerül közvetítésre a hivatalos Facebook-oldalakon és országos weboldalakon. A húsvétot a julián naptár szerint ünneplő országokban a közvetítés 2021. május 2-án (vasánap) 11 órakor kerül sugárzásra.

Részvételi lehetőségek

Mindenkit meghívunk, hogy vegyen részt a 2021. áprilisi általános konferencián. A konferencia öt az egyházban lévő egyéneknek, családoknak és az egyház barátainak szóló ülésből áll majd. A megtekintési időpontok részletei elérhetőek online.

Valamennyi ülés közvetítésre kerül élőben, több mint 70 nyelven a broadcasts.ChurchofJesusChrist.org oldalon. Az ülések emellett elérhetőek lesznek az Evangéliumi könyvtárban, a Latter-day Saints Channelen, valamint rádiós, televíziós, műholdas és egyéb digitális csatornákon keresztül.

A résztvevők az eseményt követően megtekinthetik a konferenciát, illetve elolvashatják a beszédeket online a JezusKrisztusEgyhaza.org honlapon. Az általános konferencián való részvétellel kapcsolatos további tudnivalók a https://newsroom.churchofjesuschrist.org/article/5-ways-to-watch-general-conference-live oldalon érhetők el.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.