Téma

Felsőfokú hitoktatás

http://institute.lds.org

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nagy hangsúlyt fektet az oktatásra. A középiskolai tanulóknak tartott ifjúsági hitoktatás mellett az egyház „felsőfokú hitoktatásnak” nevezett vallási órákat is szponzorál, amelyek 18 és 30 év közötti fiatal egyedülálló felnőtteknek, valamint házas egyetemi és főiskolai hallgatóknak szólnak. 

  • Az egyház tulajdonában lévő vallási oktatási épületekben, helyi gyülekezeti házakban vagy magánlakásokban, teljes idejű és önkéntes tanárok oktatják a tanulókat. A heti órákat hét közben és esténként tartják.
  • Az órák között szerepel az Ó- és az Újszövetséget, a Mormon könyvét és az egyház történetét feldolgozó vallási oktatás, valamint az udvarlásról és házasságról, továbbá a családtörténeti kutatásról szóló tananyag.
  • A felsőfokú hitoktatás arra is lehetőséget ad a tanulóknak, hogy emberbaráti szolgálattétel, társasági kapcsolatok és vezetőségi képzés által fejlődjenek. Lelkiség elősegítésére törekszik, miközben a tanulók szembenéznek a mindennapi élet feszültségeivel, próbatételeivel és kihívásaival.
  • Az Egyesült Államokon belül és kívül is egyre több felsőfokú hitoktatási órát tartanak. 2005-ben az Egyesült Államokban 167 000 tanuló iratkozott be felsőfokú hitoktatásra, míg külföldön ez a szám 200 000 volt.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.