Sajtóközlemény

Gong elder és felesége is beszélni fog a RootsTech családismereti napján

Közvetítés: 2023. március 4., szombat

Gerrit W. Gong elder, aki a Tizenkét Apostol Kvórumának a tagja Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházában, és Susan Gong nővér lesznek a kiemelt előadók a RootsTech elnevezésű, 2023. március 2–4. között személyes jelenléttel és online tartandó világméretű családtörténeti találkozó utolsó napján, a családismereti napon.

Gong elder és felesége előadása március 4-én, szombaton, magyar idő szerint 21:30-kor kerül közvetítésre a RootsTech.org oldalon, a RootsTech YouTube-csatornáján, a Broadcasts.ChurchofJesusChrist.org oldalon, valamint az Evangéliumi könyvtár-alkalmazásban.

Mi az a családismereti nap?

A RootsTechet minden évben a FamilySearch International szervezi Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza támogatásával, és a célja az, hogy segítsen az embereknek egyesíteni a múltbeli, jelenlegi és jövőbeli családjukat, valamint erőt meríteni belőlük.

A családismereti nap egy egynapos rendezvény a RootsTech alatt, és kifejezetten utolsó napi szentek számára tervezték.

A RootsTech idei témája az egyesítés – az emberek, a hagyományok, a történetek, az emlékek, a technika, az újítások, a közösségek, valamint a családok egyesítése.

„Néha úgy véljük, hogy a döntéseink csak saját magunkra vannak hatással – mondta Gong elder. – A családunk felfedezése pont az ellenkezőjére emlékeztet minket. Sokkal szorosabb kapcsolat fűz minket össze a nemzedékeinkben, mint azt általában gondolnánk.”

„A történetek, amelyeket nemzedékeken át megőrzünk és továbbadunk, maradandó hatást képesek gyakorolni a szívünkre és az elménkre” – tette hozzá Gong nővér. Mint elmondta, azt reméli, hogy a családi történetek felfedezése, feljegyzése és továbbadása segít majd az embereknek „nagyobb megbecsüléssel viseltetni azok küzdelmei, bátorsága, hite és áldozata iránt, akik előttük jártak”.

„Nagyon tetszik nekem az tény, hogy a családunk felfedezésének a kalandja kezdet és vég nélküli – emelte ki Gong elder. – Ezek a kalandok mindkét irányban folytatódnak, egyesítve a múltbeli és a jövőbeli családunkat.”

A RootsTech teljes három napjára szóló regisztráció már megnyílt a RootsTech.org oldalon. Több milliónyi online és személyes résztvevő várható 2023. március 2–4. között, akik az ösztönző témaindító beszélgetésekért, a tanulságos előadásokért, a technikai újításokért, valamint amiatt csatlakoznak, hogy még több embert tudjanak a családjukhoz kapcsolni.

„A családok képezik a társadalom alapját – mondta tavaly októberben Steve Rockwood, a FamilySearch vezérigazgatója. – A családok nemzedékeket átívelő összekapcsolása és egyesítése megerősíti az egyéneket és a nemzeteket egyaránt. Ámulattal és örömmel látjuk, milyen szerepet játszott már eddig is a RootsTech abban, hogy több milliónyi embernek segített kapcsolódni a múltbeli, jelenlegi és jövőbeli családjához.”

Mivel a RootsTech egy nemzetközi konferencia, világszerte képes élményt nyújtani az emberek számára. Emellett már több mint 800 olyan tartalom érhető el a családtörténet, kultúra és nemzeti örökség témájában, amelyeket különböző európai nyelveken rögzítettek, egyre könnyebbé téve ezáltal az európaiak és leszármazottaik számára, hogy többet tudjanak meg magukról és az eredetükről. Az egyre gyarapodó videókönyvtár minden évben tovább bővül a világ számos tájáról származó, különféle nyelvű tartalmakkal.

Idén a RootsTech egy személyes részvételű rendezvényt is magában foglal Salt Lake Cityben, a Salt Palace Kongresszusi Központban, kiegészítve a konferencia által nyújtott online élményt.

Csatlakozz a RootsTechhez online vagy vegyél részt személyesen!


Az ingyenes online rendezvény fő eseményei:

  • több mint 200 szabadon választható konferenciaülés és óra;
  • nagyszínpados előadások és előadók;
  • csevegéstámogatás és online kutatói konzultációk;
  • üzenetküldés és kapcsolatba lépés unokatestvérekkel a Rokonok köre a RootsTechen segítségével;
  • valamint egy virtuális kiállítási csarnok.

A háromnapos személyes részvétel Salt Lake Cityben, a Kongresszusi Központban, 98 dollárba kerül. Ez az összeg a virtuális rendezvényhez való hozzáférést is magában foglalja, valamint:

  • több mint 180 személyes részvételű órát, kérdezz-felelek lehetőségekkel;
  • személyes kutatási segítséget a FamilySearch Könyvtárban;
  • a szponzorok gyakorlati bemutatóit a kiállítási csarnokban;
  • a személyes kapcsolatteremtés lehetőségét barátokkal és unokatestvérekkel;
  • valamint étkezési lehetőségeket és frissítőket.

A Salt Lake Cityben lévő kiállítási csarnok ingyenesen látogatható majd, és több mint 200 kiállítónak, termékbemutatóknak, illetve kutatási szakemberekkel folytatott beszélgetéseknek fog otthont adni.

„Akik még nem tudják, hogy virtuálisan vagy személyesen csatlakozzanak-e az eseményhez, a jó hír az, hogy az idén bárki eldöntheti, miként szeretne részt venni – mondta Jen Allen, a FamilySearch rendezvényigazgatója a RootsTech 2022. szeptemberi, élő kérdezz-felelek ülésén. – Reméljük, minél többen el tudnak majd jönni Salt Lake-be, de aki nem tud, annak fantasztikus virtuális élményben lesz része! Alig várjuk, hogy összekapcsolódjunk az összes résztvevővel világszerte!”

A 2023-as RootsTechkel kapcsolatban további tudnivalók találhatók a RootsTech.org oldalon. A regisztrációs lehetőségek és folyamatok bővebb ismertetése megtekinthető a Facebookon, az élő kérdezz-felelek ülés részeként.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.