Téma

Gyermekek az egyházban

Az egyház 1878-ban Elemi néven összetett programot dolgozott ki a gyermekek tanítására. Célja az, hogy Jézus Krisztus evangéliumára tanítsa a gyermekeket és segítsen nekik annak tantételei szerint élni.

A program minden 3 és 11 év közötti gyermekre kiterjed, és minden vasárnap két órán át tart, míg a szülők a szokásos heti gyűléseiken vesznek részt. Jelenleg világszerte több mint egymillió gyermek jár az Elemibe.

Az Elemi két részre oszlik – „közös foglalkozásra” és külön osztálytermi oktatásra. A közös foglalkozás lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy olyan tevékenységekben vegyenek részt és olyan énekeket énekeljenek, amelyek evangéliumi tantételeket tanítanak.

A gyermekek emellett rendszeresen tartott „tevékenységi napokon” vesznek részt, amelyek lehetőségeket biztosítanak nekik arra, hogy különböző mozgásos, kreatív, kulturális és szolgálati tevékenységeken együtt jól érezzék magukat. A tevékenységi napok lehetőséget adnak a gyermekeknek azon tantételek gyakorlatba történő átültetésére, amelyeket vasárnap az Elemiben, illetve otthon tanultak.

A 8 és 11 év közötti gyermekek személyes célokat tűznek ki maguk elé az Istenbe vetett hit kalauzban, amelyek segítenek nekik az evangéliumi tantételek szerinti életben, bizonyságuk kifejlesztésében és a barátkozásban. Arra is segít nekik felkészülni, hogy 12 évesen majd belépjenek a Fiatal Férfiak vagy a Fiatal Nők programjába.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.