Sajtóközlemény

Három új ország, három új Mormon Sajtószoba

Azok, akik információt keresnek Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról Csehországban, Lengyelországban és Romániában, mostantól olyan weboldalhoz fordulhatnak, melyet kifejezetten erre a célra hoztak létre. Július 3-án/én három új Mormon Sajtószoba válik elérhetővé az interneten, csatlakozva a már működő 72 ország vagy régió saját Mormon Sajtószoba weboldalához. Az Európa Terület Közönségkapcsolati Osztálya azért indította el ezeket az oldalakat, hogy jobb kommunikációs csatornát hozzon létre az egyház és a hírközlő szervek, a véleményformáló vezetők, valamint a nagyközönség között. 

James McConkie, a csehországi misszió elnöke a következőket nyilatkozta: „Az egyház csehországi stabilitása szempontjából létfontosságú, hogy segítsünk a nyilvánosságnak pontos ismereteket szerezni arról, hogy ki vagyunk mi és miben hiszünk”. Az új Sajtószoba minden szempontból pontosan ennek az elvárásnak tesz eleget: segít másoknak jobban megismerni Jézus Krisztus Egyházát.    

Romániában az új webmester, Izabela Geambasu, már nagyon várja, hogy elinduljon a Sajtószoba a hazájában.  Annak pedig külön örül, hogy a honlap román nyelven lesz elérhető. A nemzetközi Mormon Sajtószoba ugyan csodálatos információforrás, az angolul nem beszélők számára elég nehézkes lehet rajta az eligazodás. „Most már az új román Sajtószobán keresztül ők is megtalálhatják a válaszaikat a kérdéseikre, méghozzá a saját nyelvükön” – mondta Izabela.

Ezek az új honlapok rendkívül felhasználóbarátnak számítanak, de nem csupán azért, mert az adott ország anyanyelvén jelennek meg. A honlapra látogatók észre fogják venni, hogy az egyház inkább párbeszédes formára alakította ezeket az oldalakat, vagyis egyfajta beszélgetésre a nagyközönség és az egyház között. Ez leginkább az új oldalak blogos részében nyilvánul meg, ahol kommentálni lehet a bejegyzéseket. Emellett az oldalakon vannak elérhetőségi információk is, ahol fel lehet tenni azokat a kérdéseket, melyekre az oldal tartalma még nem adott választ. Ezeken az oldalakon egyébként egyszerű válaszokat találni a kérdésekre, hiszen a kezdőoldal állandóan bővül, a Témák és háttér-információk részben pedig különféle témák szerint lehet kutatni. A felhasználók hozzáférhetnek az új multimédiás részhez is, ahol fényképek, videók és hanganyagok állnak a hírközlő szervek, a bloggerek és mások rendelkezésére.

Az egyházi tanokról és szokásokról szóló információkon kívül „a média és minden érdeklődő friss információkat talál majd az egyház helyi és nemzetközi vallásos, illetve társadalmi tevékenységéről és szolgálatáról” – nyilatkozta Robert Magnuski, Lengyelország közönségkapcsolati igazgatója. A lokalizált weboldalaknak köszönhetően a média és mások sokkal jobban fogják majd látni, hogy milyen munkát végez az egyház a hazájukban.

A három weboldal az egyház Sajtószoba oldalainak szabványos nemzetközi designját követi.

 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.