Mormon Newsroom
Sajtóközlemény

Boyd K. Packer elnök 90 éves korában otthonában elhunyt

Boyd K. Packer, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Tizenkét Apostol Kvórumának elnöke tegnap délután 2 órakor, 90 éves korában otthonában elhunyt. Elhunytakor Packer elnök a Tizenkét Apostol Kvórumának elnökeként szolgált, mely elhívást 2008. február 3-a óta töltötte be. Azt megelőzően, 1994. június 5-től a Tizenkét Apostol Kvórumának ügyvezető elnöke volt. 1970. április 9-én rendelték el apostollá, és összesen több mint 50 éven át szolgált az egyház általános felhatalmazottainak sorában. 

Packer elnök évtizedeken át hirdette Jézus Krisztus evangéliumát, és alapvető szerepet játszott a mára már több mint 15 millió tagot számláló világegyház növekedésében és fejlődésében. 

 

„Az általa tanított leckék még hosszú ideig megmaradnak az emberek szívében és elméjében” – mondta Allan Packer elder, Packer elnök fia, a Hetvenek Kvórumának egyik tagja.

Packer elnök más vezetőkkel és szentírásszakértőkkel együtt szolgált abban a bizottságban, amely 1979-ben és 1981-ben létrehozta az egyház új szentíráskiadásait. Az új kiadások kialakítása és a hozzájuk tartozó tanulmányi segédletek jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy az egyháztagok hatékonyabban tudják tanulmányozni a szentírásokat. „Az évek múlásával e szentírások hithű keresztény nemzedékek sorát fogják eredményezni, akik ismerik az Úr Jézus Krisztust és hajlandóak engedelmeskedni az akaratának – fejtette ki Packer elnök. – A szentírások négy kötetéből származó ezen hivatkozások az Úr Jézus Krisztus küldetésére és tanításaira vonatkozó szentírásbeli ismeretek egyik legátfogóbb gyűjteményét alkotják, amely valaha is készült a világ történelme folyamán.”

Az egyház 2014. áprilisi általános konferenciáján Packer elnök kijelentette: „Azután, hogy oly sok éven át éltem, tanítottam és szolgáltam, azután, hogy több millió kilométert utaztam a világ körül, mindezzel az élettapasztalattal, van egyetlen nagy igazság, amelyet megosztanék. Ez pedig a bizonyságom a Szabadító Jézus Krisztusról.”

Packer elnök 1924. szeptember 10-én született a Utah állambeli Brigham Cityben. A második világháborúban pilótaként teljesített szolgálatot a csendes-óceáni térségben. A pedagógus végzettségű Packer elnök a pályafutása során dolgozott többek között az egyház ifjúsági és felsőfokú hitoktatásának tanfelügyelőjeként, valamint a Brigham Young Egyetem igazgatói tanácsának tagjaként. 

Tanulmányait a Weber Főiskolán kezdte, majd a Utah Állami Egyetemen szerzett alap- és mesterfokozatú diplomát. Ezután a Brigham Young Egyetemen doktorált oktatási ügyvitelből.

Az evangélium tantételeinek mesteri tanítójaként nagy tiszteletnek örvendett az egyháztagok között. „Az evangélium tanainak tanulmányozása gyorsabban javítja a viselkedést, mint ahogy a viselkedés tanulmányozása javítja azt” – tanította Packer elnök. 

Packer elnököt Jézus Krisztus evangéliumának rettenthetetlen védelmezőjeként ismerték, aki merészen adott hangot az egyház tanának és tanításainak. „Mély bizonysága volt az evangéliumról, szeretet lakozott benne a Szabadító iránt, illetve az emberek iránt, akikkel meg akarta osztani mindazt, ami fontos – mondta Allan Packer elder. – Tehát úgy hiszem, hogy amikor tudást nyert ezekről, onnantól feladatának érezte, hogy közölje és megossza és tanítsa mindezt.” 
Élete során számos könyvet írt, valamint sikeres képzőművész is volt. 

Az egyházi beosztásával járó nehéz terhek ellenére a családja elsődleges fontosságú volt Packer elnök számára. Fia, Allan, nemrégiben azt mondta, hogy az édesapja mindig készen állt otthon arra, hogy megragadjon minden tanítási alkalmat. „Ő mégis csak egy édesapa, és ez az első számú prioritása.” Packer elder eldertől a felesége Donna, valamint 10 gyermekük búcsúzik. 

Az egyház közzé fogja tenni a temetéssel kapcsolatos tudnivalókat, amint azok ismertté válnak. Egyelőre még nincs kijelölt időpont Packer elnök apostoli utódjának elhívására és bejelentésére.

 

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.