Sajtóközlemény

Hithű mormonok világméretű konferenciára készülnek


Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának tagjai és barátai évente kétszer összegyűlnek, hogy inspiráló és útmutató üzeneteket hallgassanak meg az általános felhatalmazottaktól és általános tisztségviselőktől az egyház általános konferenciájának alkalmával.

A Salt Lake City-beli Konferencia-központból hat ülés kerül közvetítésre, 2016. szeptember 24-én, szombat reggel az általános női üléssel kezdve. A többi ülés az azt követő héten, október 1-jén és 2-án lesz megtartva.

A Konferencia-központ minden ülésen 21 000 résztvevőt tud befogadni. Világszerte több millióan nézik vagy hallgatják majd a közvetítést. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának több mint félmillió tagja van Európában, akik 1450 gyülekezetben találkoznak hétről hétre. Az Európa Területen egyházi fordítók 19 nyelvre fordítják a konferencia üléseit.

Az egyházi műholdas rendszeren keresztül a helyi mormon gyülekezeti házakba világszerte sugárzott közvetítések mellett az egyház a konferenciát élőben is közvetíti az LDS.org weboldalon.

Az általános konferenciára minden év áprilisában és októberében kerül sor az egyház szervezésében. A tavaszi üléseket éves konferenciának, míg az őszieket félévi konferenciának nevezik. Az első általános konferenciát 1830-ban tartották, amikor az egyházat először megszervezték.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.