Sajtóközlemény

Az elnöklő püspök menekültszállásokra látogat el Berlinben

Európai útján Gérald Caussé püspök nemrég két menekültszállásra látogatott el Berlinben, Németország fővárosában. A francia származású Gérald Caussé elnöklő püspökként szolgál Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában.

„Hála tölti el a szívemet azokért, akik oly nagylelkűen adnak az idejükből és a javaikból – mondta Caussé püspök. – Ezeknek a létesítményeknek a meglátogatása lehetőséget adott nekünk arra, hogy saját szemünkkel lássuk, hogyan segítenek az egyháztagok adományai oly szükséges gondoskodást és szolgáltatásokat nyújtani. Lenyűgözött a társszervezeteink hozzáértő személyzete és elkötelezett önkéntescsapata.”

Caussé püspök szerint a látogatások bepillantást nyújtottak abba, hogy a jövőben milyen további készletekre lehet szükség a menekülteket segítő projektekhez. A lakók egy csoportjával találkozva biztató szavakat szólt hozzájuk.

A Messe Berlin nevű kongresszusi- és szabadkereskedelmi központban található Nemzetközi Kongresszusi Központot nemrég menekülteket elszállásoló létesítménnyé alakították át, és ez volt Caussé püspök első állomása a menekültek meglátogatása során. Ez a szálláshely az egyik olyan hely Németországban, ahová a menekültek először megérkeznek és ahol beadják a menedékkérelmüket. Ezt követően Caussé püspök egy másik létesítménybe látogatott el Berlin Neukölln kerületében.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza további erőfeszítéseket tesz azért, hogy nemzetközi és helyi humanitárius szervezetekhez társulva gondoskodjon az Európában lévő menekültek szükségleteiről. Az egyház már számos, a menekültek segítését célzó projektben vett részt, és most is tevékeny részese még sok másiknak.

A menekültek közül sokan személyes holmi nélkül érkeznek Európába, és szükségük van alapvető ruházati és higiéniai cikkekre, míg menedékjogra várnak. Mostanában a téli ruhanemű összegyűjtésén és annak megfelelő szétosztásán volt a hangsúly.

Az Elnöklő Püspökségnek három férfitagja van: az elnöklő püspök és két tanácsosa, ők alkotják az egyház egyik elnöklő tanácsát. Az Elnöklő Püspökség felel az egyház világi ügyeiért. Többek között ide tartozik az adományok és felajánlások fogadása, szétosztása és elszámolása, valamint a szegények és a szűkölködők megsegítését célzó programok végrehajtása.

2015. októberében Gérald Caussé lett az egyház történetének 15. elnöklő püspöke. Ő a harmadik olyan elnöklő püspök, aki az Amerikai Egyesült Államokon kívül született, és az első, akinek az angol nem anyanyelve. A franciaországi Bordeauxban született, 1963. május 20-án.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.