Sajtóközlemény

Hittel és zenével – ismét Budapesten járt a The Piano Guys

Egy cselló, egy zongora, és a klasszikus alapokra épülő instrumentális zene, amely számos helyen csendül fel szerte a világon – a The Piano Guys által előadott fülbemászó dallamok már 2011 óta gyönyörködtetik a hallagatóságot CD-kről és mobileszközökről, művelődési házak balettvizsgáin és elegáns szállodákban, no és persze élőben a koncerttermekben.

A The Piano Guys két előadóművészből (Jon Schmidt, zongora; Steven Sharp Nelson, cselló), valamint két háttéremberből (Paul Anderson, film és marketing; Al van der Beek, zenei producer) áll. Ennek a négy családapának a bevallott célja, hogy minél több emberhez juttassanak el lélekemelő, magával ragadó zenét és zenei videókat, pozitív hatást gyakorolva mindazok életére, akiket csak elérnek a művészetükkel.

A csapat 2019. június 3-án ismét Magyarországon koncertezett, ám az előtte való estén egy különleges esti beszélgetés vendégei voltak, melynek során a zene és a hit kapott fontos szerepet. A The Piano Guys tagjai ugyanis utolsó napi szentek.

      

 Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza június 2-án, szombat délután rendezte meg azt az ingyenes eseményt, melynek során a utah-i művészek arról beszéltek a megjelent 300 résztvevőnek – egyháztagnak és nem egyháztagnak egyaránt – hogy milyen szerepet játszik a hite az életükben és a munkájukban.

 

Amint azt Al van der Beek elmondta, az egyházközségében jelenleg a 13–15 éves fiatal férfiak tanítása a feladata, és a fiatalok amúgy is különleges helyet foglalnak el a szívében. „Mindannyian rendelkezünk egy hihetetlen ajándékkal, vagyis tehetséggel, mégpedig a misszionáriusi munka lelkületével  – üzente ennek a korosztálynak. – Gondoljatok csak bele, hogy mi mindent érhettek el mindennap, ha kedvesek vagytok valakivel, ha meghívtok valakit istentiszteletre vagy családi estre!” Az evangélium üzenetének egyetemességével kapcsolatban kiemelte, hogy bár különböző kultúrákban nevelkedünk, mindannyian 100%-ban Isten gyermekei vagyunk.

„Bárki olvashatja a Mormon könyvét – hangsúlyozta Steven Sharp Nelson. – Ne aggódj! Nem kötelező megtérni Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházába. A lényeg, hogy az olvasásával közelebb kerülj Istenhez.”

Jon Schmidt, akit néhány éve súlyos családi tragédia ért, így fogalmazott: „A legnehezebb pillanatokban is elhívhatom magamhoz az Urat. Ő megért. Elhívhatom az életembe, hogy mellettem legyen a legnehezebb időszakokban is.”

A beszélgetéseket olyan népszerű zeneszámok tarkították, mint Elvis Presley Can't help falling in love című dalának feldolgozása,  vagy a Mily nagy vagy te, illetve a Mondtál-e imát? című keresztény himnuszok, ezt követően pedig a megjelentek tettek fel kérdéseket.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.