Sajtóközlemény

Új filmdíszlet segít bemutatni Jézus Krisztus életét

Salt Lake Citytől csupán 35 km-re, egy vidéki táj kellős közepén fekszik egy hét hektárnyi területen az ősi Jeruzsálem mása. Ez egy új filmdíszlet, melyet Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza épített, hogy itt vehessék fel azt a több tucatJézus Krisztus életét ábrázoló jelenetet, melyek az Újszövetségben található feljegyzéseken alapulnak.

„Jézus Krisztus tanításait követjük – mondta Lynn G. Robbins elder, az egyház általános felhatalmazottja, és a Média Szolgáltatások Részleg ügyvezető igazgatója. – Az egyik legfőbb célja a Jeruzsálem filmdíszlet megépítésének, hogy segítsen a világnak jobban megérteni a Szabadító Jézus Krisztus életét és szolgálatát.”

Az ideális helyszín megtalálása

Hónapokig tartó keresgélésbe került, mire megtalálták az ideális helyszínt, árulta el John Uibel, a Média Szolgáltatások Részleg a történetek kidolgozásáért felelős igazgatója. „Olyan helyszínt kerestünk Utah államban, Logan és St. George között, ahol a Szentföldet az egyház tulajdonában lévő ingatlanon építhettük fel” – mondta.

Végül találtak egy darab földet Utah megye déli részén, a Goshen nevezetű kisváros közelében. A hely az egyház provói filmstúdiója közelében fekszik, és a projekt minden különleges követelményének megfelel.

„Tavaly tavasszal csodával határos módon találtunk rá erre a földdarabra, és őszintén mondom, minden adottsága megvan, amire szükségünk volt” – mondta Uibel.

Azon a pár hektárnyi területen kívül, melyen a jeruzsálemi díszlet elhelyezkedik, a telken található még egy sivatagos rész is, mely nagyon hasonlít a júdeai síkságra, továbbá homokdűnék és egy folyó, mely valóban az ősi Jordán-folyót idézi, ahol Keresztelő János Jézust megkeresztelte, valamint egy terület a Gecsemáné-kert számára, ahol a Szabadító engesztelést végzett az emberek bűneiért.

„A kivitelezés leginkább kihívást jelentő része az, hogy megpróbáljuk úgy kisakkozni ezt a projektet, hogy a lehető legkisebb területen elférjen, így csökkentve a kiadásokat, de egyúttal olyan látványt teremteni, mely még élethűbben megmutatja a Szabadító földi szolgálatát” – mondta Uibel.

A filmek felhasználása

A jeruzsálemi filmdíszlet területén forgatott filmeket az Egyházi Oktatási Szervezet, a Vasárnapi Iskola programja, a misszionáriusi erőfeszítések, a látogatóközpontok kiállításai és számos más projekt javára válik majd. Ezenfelül a díszletből származó projektek minden embernek segítenek jobban megérteni és értékelni Jézus Krisztus életét.

„A végső cél az, hogy olyan művet alkossunk, melyből meríthetünk, mely teljes egészében, minden szemszögből megmutatja Jézus életét” -- mondta Uibel.

Az elkészülés időpontja

Az építkezés 2010 novemberében kezdődött, és a tervek szerint 2011 őszére fejeződik be. A díszletet úgy építik meg, hogy több mint 20 évig kitartson. A létesítmény zárva van a nagyközönség előtt.

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.