Sajtóközlemény

Különböző vallású fiatal felnőttek párbeszéde a nemi tisztaság megőrzésének kihívásáról

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjaihoz hasonlóan számos más valláshoz tartozó fiatal felnőtt hisz a házasság előtti szexuális önmegtartóztatásban, valamint a házasság utáni teljes házastársi hűségben. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza kiadott egy filmet, amelyben egy buddhista, egy katolikus, egy evangélikus, egy muzulmán, egy felekezethez nem tartozó keresztény és egy mormon fiatal beszél nyíltan a saját személyes döntéseiről.

Amikor arra a kérdésre felelnek, hogy miért élnek e szerint a tantétel szerint, erős eltökéltség és személyes meggyőződés érződik a válaszaikból.

Miért döntöttek ezek a fiatalok úgy, hogy erkölcsileg tiszták maradnak a házasságuk előtt? Válaszában Glady a nemzés fontosságáról és szentségéről beszél, míg Conner a napjainkban divatos kicsapongó szexuális élet veszélyeire figyelmeztet.

Miután valaki elhatározta magát, hogyan tud kitartani a döntése mellett, különösen olyan társadalmakban, ahol az emberek zöme azt állítja, hogy nem tudja magát megtartóztatni? „Amikor az emberek azt állítják, hogy a fiatal felnőttek nem tudják kordában tartani nemi vágyaikat, az számomra eléggé sértő, mert azt mondják, hogy nem tudom magam kontrollálni, pedig én tudom, hogy erre igenis képes vagyok!” -- nyilatkozta Claire. „Jó helyekre kell járni; ne menjünk olyan helyekre, ahol rossz dolgok vesznek bennünket körül” -- mondta Eric, miközben Gladys megerősítette ezt azon állításával, miszerint „Isten mindig ott lesz, hogy segítsen nekünk”.

A legérdekesebb, hogy ezek a fiatalok nem érzik azt, hogy a döntésük visszatartaná őket, vagy korlátozná őket az élettapasztalatok megszerzésében: „Nyugodt a lelkiismeretem; szerintem több választásom is van” -- mondta Pratima.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza mindenkit arra buzdít, hogy nézze meg ezt a felemelő filmet, és ossza meg barátaival és családjával!

A film itt érhető el (csak angol nyelven):

http://newsroom.lds.org/article/mormon-message-interfaith-young-adults-sexual-purity

STÍLUSKALAUZ-MEGJEGYZÉS:Amikor Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg az online Stíluskalauzt.